Rukomet

FOTO: Odličan nastup mladih rukometaša ŠR Čelik Junior na turniru u Slavonskom Brodu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda mladi rukometaši Škole rukometa (ŠR) Čelik Junior iz Zenice učestvovali su veoma jakom 8.Memorijalnom turniru „Sjećanje na Dejana“ u Slavonskom Brodu, a u organizaciji Rukometne škole „Dejan Krtolica“, saopštili su iz ŠR Čelik Junior Zenica.

Ostvareni su odlični rezultati. Selekcija dječaka 2004. godište osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju.

U finalu su bili bolji od veoma jake ekipe RK Đakovo rezultatom 16:15, koja izuzetmo dobro kotira u  hrvatskom rukometu. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Džan Čeljo iz Zenice.

U takmičenju ekipa u mini rukometu, Čelik junior je imao prijavljene dvije ekipe, 2009. i 2010. godište, koje su u konkurenciji deset selekcija osvojile fantastično drugo i treće mjesto.

Selekcija dječaka 2008. godište u borbi za treće mjesto, poražena je od domaćina nakon boljeg izvođenja sedmeraca, te na kraju zauzela četvrto mjesto. Za mlade selekcije Čelik juniora slijede nastupi na turnirima u Bjelovaru i Kraljevu.
– Itekako smo zadovoljni nastupom i postignutim na ovom turniru. Slijedi odigravanje još nekoliko veoma jakih turnira -, kažu u ŠR Čelik Junior Zenica.

Inače, Škola rukometa “Dejan Krtolica” već sedam proteklih godina organizuje rukometni turnir “Sjećanje na Dejana”, a za to vrijeme je kroz njihove dvorane prošlo više od 2000 mladih rukometaša i rukometašica iz svih dijelova Hrvatske i susjednih država.

E.Imamović

Foto sa i oko turnira



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno