Ostali sportovi

FOTO: Odličan nastup karatista Čelika u Tuzli, tri takmičara osvojili četiri medalje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Odličan nastup karatista Čelika u Tuzli, tri takmičara osvojili četiri medalje – Protekle subote, 15.02.2020. godine u Tuzli, dvorana Mejdan, održan je međunarodni karate turnir, peti „Valentinovo  2020“. Učešće je uzelo 104 kluba iz 11 zemalja sa 1054 takmičara.

U veoma dobroj organizaciji Karate kluba „Do“ iz Tuzle karatisti Čelika (KK Čelik) su više nego dobro počeli prvu polusezonu 2020, saopštavaju iz KK Čelik.

Sanin Orlić je ponovo zablistao i sa dvije zlatne medalje u seniorskoj i U21 konkurenciji „pomeo“ svoje protivnike u kategoriji kate muškarci.

Džejna Džaferbegović je dobila prva dva meča u borbama U21 borbe žene -55kg, da bi u finalu bila poražena od predstavnice Crne Gore i morala se zadovoljiti srebrenom medaljom.

Džejnu ubrzo očekuje Balkansko prvenstvo u Beogradu početkom marta 2020. godine.

Emina Šaćirbegović je svoj debi u juniorskoj konkurenciji borbe žene +59 kg počela veoma dobro, atraktivnim poenima oduševila je tuzlansku publiku, te sa dvije pobjede i porazom osvaja, za nju i klub Čelik, veoma važnu bronzanu medalju.

Dakle, karate klub Čelik je sa tri takmičara osvojio četiri medalje, što je odličan nastup.

Iduće sedmice karatisti Čelika gostuju u Sarajevu na Baščaršija Open, a počele su i pripreme za prvenstvo Federacije BiH za pionire gdje je KK Čelik domaćin.

E.Imamović

Foto KK Čelik

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno