Ostali sportovi

FOTO: Odigrano pojedinačno Prvenstvo u šahu Osnovne škole „Montessori“ u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub „Čelik“ Zenica nastavio je sa održavanjem prvenstava Osnovnih škola.- Juče, 09.11.2022.godine, održano je pojedinačno Prvenstvo Osnovne škole „Montessori“ u Zenici.

Na prvenstvu je učestvovalo 17 igrača. Organizator takmičenja bio je Šahovski klub „Čelik“ Zenica zajedno sa Osnovnom školom „Montessori“. Prvenstvo se igralo u prostorijama Osnovne škole “Montessori”.

Nakon pet odigranih kola prvo mjesto Emil Beganović sa svih pet osvojenih poena.

Na drugom i trećem mjestu bili su igrači sa četiri osvojena poena i odlučivao je dodatni kriterij.

Prema tom kriteriju, plasman je sljedeći:

Drugo mjesto Andrej Dragutinović,

treće mjesto Lejnad Gavranović;

Detaljnije rezultate možete pogledati na sljedećem linku: Chess-Results Server Chess-results.com – Pojedinačno prvenstvo OŠ “Montessori”

Organizator je obezbijedio diplome za najbolje plasirane igrače, a oni su ujedno stekli pravo nastupa i na ekipnom prvenstvu gdje će predstavljati svoju Osnovnu školu.

Direktor turnira bila je Nusreta Kepeš, a turnir su uspješno sudili: Vedad Šestić, Goran Trkulja, Dino Marković, Belmir Miskić i Emrah Pašić ispred Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica.

Sljedeće prvenstvo, koje je po dogovoru, je pojedinačno Prvenstvo Osnovne škole “Hasan Kikić” u Tetovu,  koje će se održati 10.11.2022. godine (četvrtak) sa početkom od 12,00 sati. To je, inače, i posljednje pojedinačno Prvenstvo Osnovnih škola.

Ukupno, nakon šesnaest održanih pojedinačnih prvenstava Osnovnih škola, nastupilo je 475 igrača.

E.Imamović

Foto V.Šestić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno