Nogomet

FOTO: Odigrano III i IV kolo Juniorske Lige u Futsalu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Odigrano III i IV kolo Juniorske Lige u Futsalu – Svi su sa nestrpljenjem iščekivali nastavak takmičenja Juniorske Lige u Futsalu koju organizuje MNK Calp kroz projekat «Lopta je IN, Alkohol NO».

Parket dvorane Bilmišće je još jednom ugostio futsal nade zeničke regije i ponudio publici odlične susrete i mnogo golova. Nedjelja 21.4.2019. je označavao datum igranja III i IV kola u sve tri takmičarske grupe.

Ovaj takmičarski dan su obilježila i dva predavanja dr.spec neuropsihijatra Hasana Awada koji je u interesantnim i interaktivnim načinima edukovao učesnike lige o štetnosti alkohola po zdravlje mladih.

Takmičarski dan su otvorile ekipe Vranduka i Blatuše, a publika je očekivala da će mladi Vranduk uspjeti da se odbrani od napada jako dobre Blatuše. To se nije desilo pa je Blatuša osvojila sva tri boda i postigla velikih 5 golova.

Drugu utakmicu su igrale ekipe Donja Gračanica i Donja Vraca a ekipa iz Gračanice je bila uspješnija sa 3 postignuta gola, ekipa Donje Vrace se nije uspjela upisati na semafor za rezultat.

U nastavku utakmica grupe A igrali su još Eko Kids – Vranduk i Blatuša – Donja Gračanica. Domaćini na papiru su slavili u oba susreta, Eko Kids je postigao 3 gola naspram 1 gola Vranduka, dok je u derbiju kola, Blatuša savladala Donju Gračanicu velikom borbom minimalnim rezultatom od 1:0.

U nastavku su slijedile utakmice grupa B i C. Seoci su ostvarili visoku pobjedu nad ekipom Brothers od 9:1, a njima su se pridružili i momci iz ekipe Imperia koji su savladali Brist rezultatom 8:0. Narednu je utakmicu slavila ekipa Arnauti protiv ekipe Bulevar rezultatom 4:1.

U tri naredne utakmice, domaćini nisu imali šanse pa je ekipa Crkvice izgubila od ekipe Tristo rezultatom 0:4, Brothers su izgubili od ekipe Arnauti 0:6 a Brist je izgubio od ekipe Crkvice 0:2.

U posljednje dvije utakmice takmičarskog dana, Ljiljani su ostvarili pobjedu nad ekipom Seoci od 5:3, a Imperia je impresivno savladala Steel Army rezultatom 2:7.

Ovim utakmicama se kompletiralo i IV kolo grupne faze Juniorske lige u futsalu. Očekuje nas i posljednje V kolo grupne faze naredne sedmice, nakon kojeg ćemo definitivno znati ko su putnici u Final 8 Juniorske Lige u Futsalu.

Evo i kompletnih rezultata:

Vranduk – Blatuša 0:5

D.Gračanica – D.Vraca 3:0

Eko Kids – Vranduk 3:1

Blatuša – D.Gračanica 1:0

Seoci – Brothers 9:1

Imperia – Brist 8:0

Arnauti – Bulevar 4:1

Crkvice – Tristo 0:4

Brothers – Arnauti 0:6

Brist – Crkvice 0:2

Ljiljani – Seoci 5:3

Steel Army – Imperia 2:7

Juniorska liga u futsalu koju organizuje MNK Calp iz Zenice dio je projekta pod nazivom Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH (RHRFP). Projekat podržava Vlada Švicarske, Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC, Svjetska Banka a sprovodi Federalno ministarstvo zdravstva. Lopta je IN, Alkohol NO je naziv implementacije projekta od strane MNK Calp a sve to kroz igru koju volimo – futsal.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno