Zenica

FOTO: Obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom – Na današnjoj manifestaciji obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, koja se održala u Školi za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica, javnosti je ukazano na sve probleme sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću u svakodnevnim prilikama.

Tarik Salčinović, direktor škole, ističe da je potrebno istaknuti akcenat na svjest građana te konstantni zajednički humanim doprinosom kako bi olakšali životne uvjete i ublažili socijalnu isključenost osoba sa invaliditetom.

Stoga je potrebno ukloniti svaku moguću barijeru u cilju stvaranja inkluzivnog pristupačnog društva za sve osobe, zatim osnažiti društvo u savladavanju tih prepreka, koja su štetna za cijelu društvenu zajednicu, te potpuno uvažavanje svih ljudskih prava osoba sa invaliditetom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno