Zenica

FOTO: Obilježen Dan šehida u vrandučkom kraju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Obilježen Dan šehida u vrandučkom kraju – Drugi dan Ramazanskog bajrama u Bosni i Hercegovini se obilježava i kao Dan šehida, koji su poginuli u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995.

Tim povodom i na području Mjesne zajednice Vranduk, učenjem Ja’sina i dova, te obilaskom mezarja obilježen je Dan šehida, kojih u vrandučkom kraju ima 20.

Prvo je u 09 sati proučen Ja’sin i dova za ukopanog šehida na mezarju Ljubetovo. U 12,30 sati proučen je Ja’sin i dova na mezarju na Višegradu.

Iza ikindije namaza u džamiji Sultana Mehmeda II El-Fatiha u Vranduku proučen je Ja’sin i dove za  šehide MZ Vranduk kod šehidske česme u blizini vrandučke džamije, te posjeta mezarja šehida Varošišta i Vranduka.

Kompletno obilježavanje Dana šehida u Vranduku predvodio je Ramiz ef. Redžić, imam džamije u Vranduku.

Inače, doveći i moleći se, muslimani danas odlaze na mezarja gdje se sjećaju svojih najboljih kćeri i sinova, onih koji su dali živote kako bi u periodu 1992.-1995. odbranili BiH.

Inače, Odlukom Rijaseta Islamske zajednice od 23. januara 1995. godine, u BiH je drugi dan Ramazanskog bajrama proglašen Danom šehida, kao dan sjećanja na sve one koji su dali živote braneći porodicu, čast, domovinu i vjeru.

E.Imamović

Foto E.Imamović/R.Redžić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno