Zenica

FOTO: Obilježavanje 15. godina rada Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici

FOTO: Obilježavanje 15. godina rada Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici – Prigodnim programom na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici, uz prisustvo gostiju iz akademskog, privrednog i političkog života ZDK, uz poštivanje epidemioloških preporuka i mjera zbog koronavirusa, obilježeno je 15. godina rada Ekonomskog fakulteta UNZE.

  • Ekonomski fakultet danas je jedna respektabilna visokoškolska ustanova, ne samo u BiH, nego i van granica naše zemlje. Zbog toga smo jako ponosni. Ponosni smo na naše studente, na naše nastavnike, ali i sve one koji su na bilo koji način dali doprinos da danas budemo to što jesmo. Hvala im na tome. Nažalost zbog epidemiološke situacije mnoge nismo mogli pozvati na ovu svečanost, ali smo željeli da danas ovdje budu oni koji su svojim radom i entuzijazmom utemeljili Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici. Na dobrim temeljima mi smo nastavili tu uspješnu priču koja traje i trajat će uspješno, ubijeđen sam, još mnogo godina, kazao je tokom obraćanja zvanicama dekan Ekonomskog fakulteta UNZE prof.dr.sci. Alaudin Brkić.

U proteklih 15 godina 1217 studenata diplomiralo je na Ekonomskom fakultetu u Zenici, 31 kandidat stekao je zvanje magistra ekonomskih nauka po starom sistemu studiranja, dok je 41 kandidat stekao zvanje magistra ekonomije po novom sistemu studiranja. Od akademske 2020/2021. godine Ekonomski fakultet u Zenici omogućit će kandidatima i treći ciklus studiranja, odnosno studiranje na doktorskom studiju što je bio jedan od zadatih ciljeva u zaokruživanju razvoja naučno-nastavnog procesa na .Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici. Prisutnim zvanicama prikazan je dokumentarni film o proteklom radu, uspjesima i perspektivama Ekonomskog fakulteta u Zenici, a zaslužnim pojedincima i kolektivima uručene su zahvalnice za doprinos u razvoju Ekonomskog fakulteta UNZE.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem