Ljudi

FOTO: Obavljena četvrta transplatacija matičnih ćelija Zeničanki Sajjri Poljo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Obavljena četvrta transplatacija matičnih ćelija Zeničanki Sajjri Poljo Poljo sa porodicom, a povodom njene četvrte transplatacije matičnih ćelija.

Ova transplatacija dvanaestogodišnjoj Sajjri, potrebna je zbog nastavka liječenja i oporavka ka njenom velikom cilju, a to je da stane na svoje noge.

Sajjrini roditelji, Mirsad i Selma Poljo napisali su na oficijelnoj Facebook stranici emotivan post odmah po završetku transplatacije. Mi vam post prenosimo u cjelosti, te naglašavamo još jednom da nas Sajjra i dalje treba.

“Sajjra, dijete, a već odrasla sada sa svojih dvanaest, jako inteligentna i razumna sa već po kojom sijedom u kosi ma koliko svojim šalama pokušavala da odgna emocije nije uspjela sakriti taj strah. Zamolila je da je sediraju u sobi. “OP sala “-veli “izgledna prestrašno, kao mjesto sa kojeg se neću vratiti”. Želje su bile ispunjene, jer su znali da bez obzira na visinu ona je samo dijete koje je za tri godine imalo puno ovakvih odlazaka. 8:13 ujutro, svaka minuta ti se ureže, a svaka naredna sve teža, moliš i doviš za najbolje i nadaš se. Dok te minute prolaze, nas dvoje, kao dva panja, posjećeni do pola, stojimo i gledamo tupo. Rekli bi nešto jedno drugom ali riječi ne izlaze. Sve što osjetiš je utrnjeno lice i noge teške. Ali, nisi sebi na umu, misli su negdje drugdje. Protekoše napokon i minute dugačke kao najduži sati, otvaraju se vrata sale, svi kažu da je proteklo u najboljem redu..ali ti si roditelj, ne vjeruješ dok bar ruku na čelo ne spustiš, dok ne zagrliš. Slijedi dalja trauma, buđenje iz narkoze. Ona, duša slatka vrišti, pokazuje da je nešto boli, a ti ne možeš da dopreš do nje. Svi su se okupili oko nje pokušavaju nešto za smirenje dati, ali vena nema. Ali hvala Bogu dragom nakon 40 minuta borbe napokon ujednačeno disanje. Očekuju se jači bolovi i temperatura zbog maksimalnog ubrizgavanja što u kičmu, u venu, što u mišiće. Strogo mirovanje i što manji i blaži pokreti. Mi roditelji se nadamo najboljem ishodu, a ako Bog da, krajem januara na planiranu rehabilitaciju u Dubrovnik”, po okončanju transplatacije istakla je Selma Poljo, Sajjrina majka.

Ova porodica ovu bitku vodi već tri godine, a uz to vjeruju da iza sebe imaju armiju ljudi koji su im zaista potrebni.

“Po ko zna koji put molim sve dobre ljude koji su u mogućnosti pomoći u našoj borbi da se odazovu, da podijele našu priču.
Za tri godine aktivne borbe, za sva ortopetska pomagala ja vjerujem da niko od nas od ličnih prihoda ne može obezbijediti.
Četvrta transplatacija je iza nas, racun u visini 8.000€ je izmiren
Sada slijedi dalja borba, učiti ćelije da rade svoju funkciju. U svakom slučaju, hvala vam što ste uz nas. Želimo vam sve najbolje i da nikad ne osjetite ovu vrstu boli”, kazala je majka.

Prije nekoliko trenutaka Sajjra je zavšila i sa kontrolom sa koje također stižu pozitivne vijesti. Nakon transplatacije, puštena je na kućno liječenje, a kontrola je zakazana za tri mjeseca.

Važno je naglasiti da sada slijedi onaj teži dio brobe. Sajjra krajem mjeseca januara putuje u Dubrovnik na robotik vježbe, gdje će boraviti tri mjeseca. Za ovaj tretman, terapije, kiriju i režije za stan potrebno je oko 14.000 eura.

Svi koji žele pomoći mogu to uraditi preko računa:
“NAČIN I UPUTSTVO ZA UPLATU NOVCA IZ DRUGE DRŽAVE NA DEVIZNI RAČUN OTVOREN
“PRIMA”

ASA BANKA DD ZENICA BiH**novi naziv banke**

( BIVŠA INVESTICIONO-KOMERCIJALNA BANKA DD ZENICA,BIH)

Ime i Prezime: SAJJRA POLJO
I BAN: BA391340130500013051
SWIFT: IKBZBA2X
I NA TEKUCI RACUN: 134-010-01408702-13
Na ime: SAJJRA POLJO

Pomoći možete i preko Računa preko paypala: [email protected]

TNT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno