Biznis

Foto: Novo u Zenici – svježa i dimljena pastrmka iz Ribogojilišta Tatarević

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Novo u Zenici – svježa i dimljena pastrmka iz Ribogojilišta Tatarević Zeničanin Adnan Tatarević (29) kao i većina naših sugrađana pokušavao je ostvariti egzistenciju svoje porodice, supruge i dvoje djece.

U gradu u kojem je više nezaposlenih nego zaposlenih, Adnan nije sjedio i kukao, nego se odlučio baviti nekim poslom.

– Razmišljao sam o poljoprivredi, o zdravoj hrani, bez hemije. Zato sam se opredjelio za uzgoj i gajenje ribe, tačnije pastrmke. Ribogojilište se nalazi na širem području Gračanice, desetak kilometara od grada, u prirodnom ambijentu, daleko od svih zagađenja, od kojih mi svi bježimo, kaže nam Adnan.

Osim što prodaje svježu pastrmku, sa dostavom na kućnu adresu, Adnan je želio obogatiti ponudu.

– Htio sam potrošačima ponuditi nešto novo, prirodno, delikatesno i jako zdravo, a to je dimljena pastrmka. Bilo je dosta truda, znoja, hrabrosti, ulaganja novca, za ostvarivanje ove ideje. Ovaj proizvod jeste nov na našem tržištu, ali sam vjerovao da radim pravu stvar. prvi rezultati su odlični i ko je proba, zove opet. Svjestan sam da je najbolja preporuka samo kad neko proba, tako i dobijam nove mušterije, jer svako ko je do sada kupio, vraćao se, kaže Adnan.

U razgovoru nam otkriva da je danas ponosan sam na sebe, jer “ne leži povzdan u kući, kafani ili kladionici i ne kuka”.

– Nisam čekao da mi posao padne s neba. I danas mi nije mrsko 24 sata biti na usluzi ljudima, ne biram vrijeme, a ni lokaciju, dovozim svježu ribu, a za specijalitet dimljenu pastrmku se treba najaviti 24 sata ranije. Oba proizvoda dostavljam na dogovorenu adresu, lično, a svoje sugrađane pozivam da se uvjere lično u ovo što govorim, kaže.

Kontakt sa osnivačem Ribogojilišta Tatarević možete ostvari ili narudžbe izvršiti putem:

email adresa: [email protected]
Broj telefona: 066 431 081 i 061 135 629



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno