Ostali sportovi

FOTO: Novi uspjesi mladog skijaša Alena Bičakčića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Novi uspjesi mladog skijaša Alena Bičakčića – Alen Bičakčić, član skijaškog kluba „Ze-2010“ će dugo prepričavati doživljaje od proteklog vikenda.

Dana 09.03.2018 je u Ski centru Ravna planina na „Majnex kupu 2018“ osvojio zlatnu medalju u slalomu u kategoriji U -16.
Ono što će posebno pamtiti je susret sa skijaškom legendom Bojanom Križajem, višestrukim pobjednikom u Svjetskom kupu, koji se družio s mladim skijašima.

Dan kasnije 10.03.2018 se ponovo popeo na postolje kao srebrni u veleslalomu, na izuzetno zahtjevnoj I zaleđenoj stazi.
Dan je nastavljen na Jahorini gdje je na skijaškoj stazi Poljice održana “Trka poznatih ljubitelja Jahorine”, koja je okupila oko 73 istinska zaljubljenika u skijanje, a otvorio ju je proslavljeni italijanski skijaš Alberto Tomba.

Alen je kao predvozač trke imao čast da prvi isproba stazu, da se druži sa skijaškim legendama, pa čak i da bude brži od svih muških takmičara osim od Jure Košira, nekadašnjeg slovenačkog osvajača olimpijske medalje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno