Ostali sportovi

FOTO: Novi uspjesi KK Internacional

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Novi uspjesi KK Internacional- Karatisti Zeničkog  INTERNCIONALA ostvarili su odlične rezultate rezultate ovog vikenda! Svojim nastupima na 23. Državnom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i U-21 u Bugojnu, ta na Karate Ligi u Salczburgu, Austrija mladi karatisti ovog Kluba u veoma jakoj konkurenciji osvojili su pet medalja.

Na Državnom prvenstvu u Bugojnu nastupilo je šest takmičara u disciplinama kate i borbe. Medalje su osvojili : Semina Keleštura , srebrena  u disciplini kate-juniorke i bronzana kate žene U-21, Muharem Keleštura , bronzana medalja u disciplini borbe U-21 disciplina -84 kg, Omar Tawakkol  bronzana medalja u disciplini borbe juniori disciplina -55 kg. Na Državnom prvenstvu nastupilo je cca 600 takmičara iz 104 kluba iz cijele Bosne i Hercegovine.

Ostvarenim rezultatima karatisti INTERNACIONALA stekli su uslov za nastupe u sastavu reprezentativnih selekcija naše države.

Posebno značajan rezultat ostvarila je takmičarka našeg kluba Lejla Begić koja nastupa na dvojnu registraciju za naš Klub i klub Sportunion Shuhari Graz osvajanjem 2. mjesta u Salczburgu nastupom u disciplini kate U-21 u okviru Karate lige „Austrija junior open 2021 god“. Na ovom takmičenje nastupilo je 1034 takmičara iz 15 država.

Ostvareni rezultati plod su planiranog, kontinuiranog, kvalitetnog i uspješnog rada u Klubu sa najmlađim kategorijama djece, za čije sazrijevanje treba vremena, ali su treneri kluba dokazali da su na pravom putu da sve ponuđene  potencijale iskoriste. Plodovi rada dolaze na naplatu.

Uprava kluba čestita na ostvarinim rezultatima i najavljuje nastup svojih članova na „Karate turniru prijateljstva“ Usora, te kampovima za perspektivne takmičare u Neumu i Ajdinovićima, kao i pripreme reprezentativnih selekcija.

I tokom ljetnih mjeseci u Klubu je aktivna škola karatea, te je otvoren upis ograničeg broja novih članova.

Dvorana u Javnoj ustanovi Dom-Porodica, Crkvice 20 C čeka na Vas.

Idemo dalje …

Vaš „Internacional Team“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno