Zenica

FOTO: Novi sadržaj na vrhu Tvrtkovca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
U sklopu projekta „Civilni nadzor evaluacije okolinskih dozvola za kamenolom Široke stijene preduzeća ŽGP Zenica d.o.o.“ nalaze se i aktivnosti kojim želimo skrenuti pažnju na prelijepu čistu okolinu grada Zenice kao i proširenja postojećih sadržaja u budućem Parku prirode Babina-Tvrtkovac. Jedna od tih aktivnosti je postavljanje Topografsko-orjentacionog mjesta na samom vrhu Tvrtkovca. To je naša unikatna ideja i namjera nam je bila da se i običan čovjek, planinar ili ljubitelj prirode ne osjeća sam i da se može lahko snaći i orjentisati u prirodi .
Na četiri mjesta, postavili smo zanimljive instalacije sa označenim brdima i planinama koje se vide u vidokrugu. Naslovna ploča stolova A0 formata je fotografija panorame sa oznakom strane svijeta, svim bitnijim nazivima brda i planina, zatim pravac i udaljenost u kilometrima nekog bitnijeg grada u BiH ili izvan nje.
U donjem desnom uglu je prikazana Google earth šira pozicija datog pravca sa ključnim mjestima i na kraju oznake onih koji su nam pomogli u realizaciji ovog jednog od najzastupljenijeg projekta u BiH a koji se provodi pod nazivom Misli o prirodi!.
Izazov nam je bilo uraditi kao i transportovati ove gabaritne stolove , kao i cement, pijesak, vodu, neophodan alat isl. na vrh Tvrtkovca i to postaviti na mjesta gsje je fotografisano. Sve je zaštićeno od vode i vlage i drago nam je da to predamo na upotrebu i korist ljudima.
Projekat je podržan od Centra za promociju civilnog društva (CPCD) a finasiran od ambasade Švedske, na čemu im se zahvaljujemo. PS Današnju akciju smo snimali dronom, pa će biti zanimljivo vidjeti video nakon montaže.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno