Nogomet

FOTO: Novi poraz nogometašica Čelika u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Novi poraz nogometašica Čelika u Zenici – Uokviru 13.kola u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2020/2021, nogometašice Čelika bile su domaćini ekipi ŽNK Sloboda iz Tuzle.

Utakmica je odigrana u Zenici na „B“ terenu stadiona na Kamberovića polju po oblačnom vremenu, +11* C, bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu.

Završeno je pobjedom gostujućih nogometašica Slobode.

Rezultat: ŽNK Čelik – ŽNK Sloboda 0:4  (0:0);

Strijelci za Slobodu bile su, kapiten Merisa Butković (3x) u 52′ , 59′ i 70′, te Fatima Kastrati u 85′.

Sutkinje su bile Ena Isen (Semizovac), Ajla Omerbašić (Ilidža) i Ema Hajdarpašić (Sarajevo), a delegat Nermin Smailović (Zenica);

Sastav ekipe Čelika:

Aida Avdić, Safeta Kavaz, Admira Fetić, Ajna Spahić, Ilma Durmo, Džejla Delić, Aja Muslić, Ulmija Čančar/Lužić, Amila Dizdarević (od 46′ Merjem Zahirović), Anesa Nezić, Džejlana Babić (cap).

(Glavni trener Džana Đordić, predstavnik kluba Rusmir Spahić); Još na klupi Čelika: Lorena Zukić.

Domaće nogometašice su nekako odolijevale u prvom poluvremenu, koje je završeno bez golova. Gošće iz Tuzle golove su postigle u drugom poluvremenu i to preko kapitena gostiju, Merise Butković (3x) u 52′, 59′ i 70′, te u finišu utakmice, preko Fatime Kastrati u 85′. Nogometašice Čelika nisu postigle pogodak ni u petoj utakmici u nastavku prvenstva, primile su 31 gol, a tri utakmice su odigrale na svom terenu u Zenici.

Peti uzastopni i visok poraz nogometašica u proljetnom dijelu prvenstva, ni traga onih dobrih rezultata iz jesenjeg dijela prvenstva, koje je ŽNK Čelik završio sa omjerom od četiri pobjede i jednim porazom, 12 bodova. Istina, ekipa je mnogo oslabljena u odnosu na ekipu iz jesenjeg dijela sezone.

Nakon poraza u 9. kolu u Zenici od Željezničara 2011 iz Bosanske Krupe sa 0:7, nogometašice Čelika su deklasirane u Tuzli od lidera na tabeli, tuzlanske FK Slobode sa 11:0, zatim domaći poraz od Mladosti iz Nević Polja od 0:2, visok poraz u 12.kolu u Sanskom Mostu od 7:0, te domaći poraz od ŽNK Sloboda os 0:4. U narednom 14.kolu, posljednje kolo prvenstva, nogometašice Čelika su slobodne

Rezultati 13.kola

Zenica: ŽNK Čelik – ŽNK Sloboda 0:4

Bosanska Krupa: ŽNK „Željezničar 2011“ – ŽNK Mladost 14:0

(Slobodne su bile ekipe FK Sloboda TZ i ŽF/NK „Sana 2014“)

Na čelu tabele je FK Sloboda iz Tuzle sa 22 boda, druga je ekipa „Sana  2014“ sa 20, treći „Željezničar 2011“ sa 12, četvrti zenički Čelik sa 12 bodova i omjerom od četiri pobjede i šest poraza.

Inače, Prva ženska liga FBiH, grupa Sjever, u ovoj sezoni, 2020/2021, sada broji šest klubova nakon odustajanja od takmičenja ekipe Rosa Brandis iz Travnika.

Parovi 14.kola

Sanski Most: ŽF/NK „Sana 2014“ – ŽNK „Željezničar 2011“

Nević Polje: ŽNK Mladost – FK Sloboda TZ

(Slobodne ekipe ŽNK Čelik i ŽNK Sloboda“)

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno