Nogomet

FOTO: Novi poraz juniora Čelika na Kamberovića polju u Premijer Omladinskoj ligi BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Novi poraz juniora Čelika na Kamberovića polju u Premijer Omladinskoj ligi BiH – Uokviru 26.kola (posljednje kolo prvenstva) Premijer omladinske nogometne lige BiH, sezona 2018/2019, juniori NK Čelik bili su danas, 02.juna 2019.godine, domaćini ekipi FK Velež iz Mostara.

Inače, ova utakmica je trebala biti odigrana juče 01.6., ali zbog velike količine vode od kiše, koja je padala cijeli dan, odgođena je za 24 sata. Pobjedu u današnjem meču ostvarila je juniorska ekipa Veleža i tako se „popela“ sa 13. na 11.mjesto tabele.

Rezultat:

JUNIORI U-19

Čelik – Velež  0:2 (0:1)

Strijelci za juniore Veleža bili su Omar Zaimović u 17′ i Bakir Bašić u 67.minuti;

Crveni karton Sanjin Subotić (Čelik) u 12′ zbog grubog starta nad protivničkim igračem broj 8, Anes Agović.

Sastav juniora NK Čelik:

Mustafa Ganibegović, Maid Horić (od 46.Emir Čančar), Haris Kulovac (cap), Amar Muslić (od 84.Tarik Isaković), Dino Hinović (od 69.Faruk Piljug), Dženan Smajić, Selim Žuna, Harun Ibraković (od 90.Samed Buro), Edvin Tufekčić Evhad Vardo (od 77.Eldar Čančar), Sanjin Subotić. Na klupi su još bili: Hanan Sejmen i Samid Smriko.  (Glavni trener Oliver Vujica, predstavnik kluba Ivo Jelović).

Utakmica je odigrana na „B“ terenu Kamberovića polja sa plastičnom podlogom u Zenici u prisustvu oko 100 gledalaca, po sunčanom vremenu (+22*C).

Glavni sudija bio je Haris Kaljanac, pomoćnici A1 Dženan Milić A2 Amir Kadić  (svi iz Sarajeva), delegat Haris Idrizović (Konjic).

U susretu dva posljednja tima na tabeli, pobjedu je odnio gostujući tim juniora Veleža i tako izbjegao ispadanje iz Premijer juniorske bh.lige.

Domaći ostaju sa 10 igrača u 12.minuti nakon što je direktni crveni karton dobio igrač Čelika Sanjin Subotić. Po procjeni sudije Harisa Kaljanca igrač Čelika je grubo startovao na protivničkog igrača sa brojem 8, Anesa Agovića, otvorenim džonom sa leđa.

Gostujući igrači ubrzo koriste brojčanu prednost i postiži gol za vođstvo od 0:1 u 17.minuti preko Omara Zaimovića, što je bio i rezultat na poluvremenu. Juniori Veleža potvrđuju pobjedu drugim golom u 67.minuti preko Bakira Bašića za vođstvo od 0:2, što je bio konačan rezultat utakmice. Ovo je bio dvadeseti poraz juniora Čelika u ovom proteklom prvenstvu.

– Tokom utakmice na terenu i tribinama nije bilo incidenata. Istaknute zastave predviđene rangom takmičenja. Doček i ispraćaj ekipa i službenih lica fer i korektno -, kaže se u dijelu službenog Izvještaja.

Juniori Čelika u 26 odigranih kola su zabilježili tri pobjede, tri remija i 20 poraza, devet bodova (- 3 boda), zadnje mjesto na tabeli.

Prvak  je ekipa Zrinjski sa 62 boda, ispred Željezničara sa 59 bodova.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno