Nogomet

FOTO: NK Čelik preokretom u drugom poluvremenu do 23. pobjede u prvenstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 27.kola Druge lige FBiH, grupa Centar, danas su u Zenici igrali zenički ligaš NK Čelik i NK Krivaja iz Zavidovića. Utakmica je odigrana na stadionu Bilino polje po oblačnom vremenu (+15* C), pred oko 1.000 gledalaca. Susret je završen zasluženom i ubjedljivom pobjedom nogometaša Čelika.

REZULTAT: NK ČELIK – NK KRIVAJA  4:1 (0:1);

Strijelci: 0:1 Idriz Hodžić u 12′, 1:1 Ali Međuseljac u 60′, 2:1 Ali Međuseljac u 73′, 3.1 Besim Kolić u 78′, 4:1 Emir Karalić u 87′.

Službena lica na utakmici: Glavni sudija Senad Heljić (Sarajevo), pomoćnici: A1 Alden Karović (Sarajevo), A2 Hadis Katica (Ilidža), delegat i posmatrač suđenja Mugdin Memić (Sarajevo).

Sastavi ekipa

NK ČELIK: Adi Durmo, Davud Arnautović (od 71′ Besim Kolić), Amar Muslić (od 46′ Mahir Karić – od 85′ Afan Ibraković umjesto Mahira Karića), Mahir Mehić (od 46′ Edin Durmiš), Ali Međuseljac, Fenan Salčinović (cap), Emir Karalić, Mirsad Šijerkić (od 46′ Filip Arežina), Eldar Sivac, Bakir Bašić,  Dženan Smajić. (Glavni trener Armin Duvnjak, pomoćni trener Adis Nurković, predstavnik kluba Haris Milak);

Ostale rezerve na klupi NK Čelik: Emel Mlačo (golman), Tarik Zukić, Muris Behadarević, Aner Mujić.

NK KRIVAJA: Karajbić, Šabanović, Lačić, Alić, Selimović (cap) Hodžić, Karahasanović, Rakić, Rotić, Parić, Patković. (Glavni trener Admir Burić, predstavnik kluba Nermin Hasančević);

Krivaja dolazi u vođstvo od 0:1 u 12′ preko Idriza Hodžića, što je, ispostavilo se bio i jedini gol u prvom poluvremenu. Pokušavali su domaći da izjednače, ali Šijerkić, Sivac, Salčinović i ostali igrači domaćeg tima bili su loše koncentrisani u završnicama, te se na poluvrijeme otišlo pri vodstvu gostiju od 0:1.

Na početku drugog poluvremena trener Čelika mjenja tri igrača. Zamjenjeni su Amar Muslić, Mahir Mehić i Mirsad Šijerkić, a u igru su ušli Mahir Karić, Edin Durmiš i Filip Arežina. To je donijelo promjenu u rezultatu tokom drugog poluvremen.

U 60′ domaći nogometaši Čelika su uspjeli da izjednače rezultat na 1:1, a strijelac je bio Ali Međuseljac.

Čelik je preokrenuo rezultat na 2:1 u 73′, a svoj drugi gol danas, postigao je Ali Međuseljac. Na 3:1 povečao je rezervista Besim Kolić u 78′. Konačan rezultat od 4:1 postavio je Emir Karalić u 87′.

U seniorskoj ekipi Čelika prve, debitantske, minute odigrao je junior Afan Ibraković, koji je u 85′ zamjenio Mahira Karića.

U narednom 28.kolu NK Čelik gostuje kod ekipe NK Kolina iz Ustikoline.

Nakon 27.kola na čelu tabele je Čelik sa 72 boda, koji je nakon prošlog 26.kola, obezbjedio prvo mjesto u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar, druga je visočka Bosna sa 58 bodova itd.

E.Imamović

foto: Sportsport.ba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno