Nogomet

Foto: NK Čelik pred početak priprema

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: NK Čelik pred početak priprema – U prostorijama press salona stadiona “Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press je prozivka nogometaša NK „Čelik” Zenica, kao i početak prvog dijela zimskih priprema za nadolazeću sezonu BH Telecom Premijer nogometne lige BiH, sezona 2015/2016. Prisutnim novinarima obratili su se: Elvedin Beganović šef stručnog štaba NK Čelik i Adnan Nuhagić, v.d. direktor kluba.

Na početku pressa  Beganović je izvršio prozivku 22 igrača, čiji spisak nam je dostavljen pred početak pressa, a odazvalo se 20 igrača: Adi Adilović, Semir Bukvić, Aid Vehabović, Dženan Bureković, Benjamin Čolić, Goran Popović, Emir Jusić, Jovo Kojić, Anes Duraković, Zlatko Kazazić, Semir Bajraktarević, Anel Dedić, Haris Hećo, Semir Pezer, Vladimir Grahovac, Emrad Šabanović, Mahir Karić, Marin Popović, Vernes Selimović, Fenan Salčinović i Dženis Huseinspahić. Opravdano je odsutaan Ahmed Džafić, a operisan je Semir Pezer..

Prve treninge Beganovićevi izabranici odradit će već sutra, a u narednoj sedmici u planu su dovesti još dva pojačanja koja su potrebna redovima Čelika (vezni red i napad). Fenan Salčinović ima još dvije utakmice kazne zbog crvenog kartona protiv Olimpica, spomenuto je na pressu. Naredne sedmice planirani su ljekarski pregledi uz po jedan trening dnevno, a početkom februara (između 01 i 05. februara nap.a.) odlazak na pripreme van Bosne i Hercegovine.

V.d.direktor Čelik, Adnan Nuhagić govorio je o pripremama van Zenice:
„Dobili smo više ponuda za zimske pripreme, a najbolju ponudu dobili smo u Hrvatskoj, tačnije u Crikvenici, hotel Internacional, gdje ćemo najvjerovatnije odigrati i pripremnu utakmicu sa NK Rijeka. Do ove najpovoljnije ponude za boravak u Crikvenici došli smo uz pomoć našeg prijatelja i prijatelja kluba, Zeničanina Tarika Filipovića”, kazao je, pored ostalog, v.d.direktor Nuhagić, kojem ugovor sa Čelikom ističe 01.februara 2016.godine.Samo da podsjetimo klub je i zvanično raskinuo ugovore s trojicom igrača Nedimom Oglečevcem, Seadom Bučanom i Igorom Radovanovićem.

Novost na Bilinom polju je i angažovanje sportskog radnika i trenerske legende Čelika Nermina Hadžiahmetovića, ali još nije poznata njegova buduća funkcija u klubu, a to će biti poznato nakon što klub dobije novo rukovodstvo. Nakon što je stručni štab upoznao medije o igračkom kadru i planu priprema, nastavak sastanka u Čeliku održan je bez prisustva medija.

E. Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno