Nogomet

Foto: NK Čelik otputovao u Međugorje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekspedicija NK Čelik sa nogometašima i stručnim štabom, otputovala je jutros na zimske pripreme u Međugorje, gdje će ostati do 21.februara 2015.godine. Trener Čelika Boris Pavić u nedjelju je odredio 24 nogometaša za završne pripreme u Međugorju, a spisak je, u međuvremenu, popunio sa još tri imena: povratnika Semira Bajraktarevića, Turčina koji je bio na probi Yunusa Gülnara i Jovu Kojića, koji se sinoć vratio iz Turske, gdje je pokušavao realizorati transfer u Kazahstan. Kojić će odluku Kazahstanaca da li pristaju na uslove Čelika, koja bi trebala biti poznata već sutra, sačekati trenirajući sa svojim klubom.
Na zimske pripreme su otputovali:

Golmani: Adi Adilović, Semir Bukvić i Aid Vehabović;

Odbrana: Haris Hećo, Harun Huseinspahić, Dženan Bureković, Renato Gojković, Emir Jusić, Zlatko Kazazić, Anes Duraković, Jovo Kojić;

Vezni nogometaši: Nikola Simić, Eldar Kavazović, Samir Pezer, Vladimir Grahovac, Anel Dedić, Nebojša Pejić, Marin Popović, Mahir Karić, Semir Bajraktarević, Yunus Gülnar;

Napadači: Alen Dedić, Vernes Selimović, Asim Zec,  Namir Alispahić, Edib Sikira i Hanan Adilović;

 

Nakon četiri odigrane utakmice u Zenici, uoči odlaska na pripreme, novi trener odlučio se odreći usluga dva nogometaša. Radi se o Harisu Ribiću i Ognjenu Raduloviću, s kojim je već sporazumno i raskinut ugovor.

Među putnicima je osam nogometaša, koji su ove zime stigli na Bilino polje: Emir Jusić, Haris Hećo, Mahir Karić, Semir Bajraktarević, Nebojša Pejić, Asim Zec, Edib Sikira i Yunus Gülnar.

Kao što je i najavio, trener Boris Pavić na pripreme je poveo i tri juniora, a na spisku su se našli: Aid Vehabović (golman), Anes Duraković (odbrana) i Hanan Adilović (napad).

Zbog povreda van stroja su Fenan Salčinović i Ahmed Džafić, koji su također prošli dio priprema sa Čelikom.

Čelik ima dogovorene tri utakmice, a to su protiv Sloge iz Ljubuškog (petak 13.02.), ekipe Jadrana iz Ploča (utorak 17.02.), te GOŠK-a iz Gabele (subota 21.02. u povratku sa priprema), dok se još vode pregovori oko četvrtog protivnika za nedjelju 15.02.2015.god.

Trener Boris Pavić je zadovoljan urađenim u dosadašnjem dijelu priprema i ostaje optimista da će Čelik u proljeće igrati mnogo bolje i imati bolje rezultate.

Atmosfera među igračima je sjajna i svi jedva čekaju da počne prvenstvo, koje se nastavlja 16.kolom, 28.02./01.03.2015.godine, u kojem Čelik gostuje u Vitezu kod istoimenog kluba.

Da podsjetimo, Čelik je u dosadašnjem dijelu priprema odigrao četiri utakmice u Zenici i to na B terenu (sa umjetnom travom) na Kamberovićima. Sa 1:0 pobijedio je Budućnost iz Banovića, sa 3:1 Rudar iz Kaknja i sa 1:0 Goražde, dok je sa Mladosti iz Doboja kod Kaknja igrao 2:2.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno