Nogomet

FOTO: NK Čelik odigrao prvu pripremnu utakmicu u Antaliji – poraz od rumunskog Voluntarija 1:2

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: NK Čelik odigrao prvu pripremnu utakmicu u Antaliji – poraz od rumunskog Voluntarija 1:2 – Prvu pripremnu utakmicu na pripremama u Antaliji nogometaši Čelika odigrali su danas 25.01. protiv rumunskog prvoligaša FC Voluntari, trenutno desetoplasirane ekipe u najjačoj ligi Rumunije.

Uspješniji su bili Rumuni i zabilježili pobjedu od 1:2.

Početni sastav Čelika:

Matej Marković, Toni Livančić, Boris Pandža, Hrustan Kadrić, Dino Bevab, Aldin Šišić, Mahir Mehić, Ognjen Đelmić, Fenan Salčinović, Enes Akgun, Stevo Nikolić. (Šef stručnog štaba Slaven Musa).

Kako su saopštili na Čelikovoj stranici, nakon prvog poluvremena u vođstvu je Voluntari rezultatom 0:1. Rumuni su postigli gol u 43.minuti nakon kornera. U 35.minuti Čeliku nije sviran penal zbog igranja rukom u šesnaestercu. U 45. minuti žuti karton za igrača gostiju zbog udaranja laktom u predio lica Fenana Salčinovića.

Sastav Čelika u drugom poluvremenu:

Karajbić, Udovičić, Ćemalović, Kadrić, Pandža, Pascal, Tarik Adilovič, Duvnjak, Anđušić, Jurina, Celik.

Na početku drugog poluvremena, u 56.minuti, Rumuni udvostručuju vođstvo na 0:2 nakon greške na lijevoj strani odbrane. U 64.minuti sjajna prilika za gol Tarika Adilovica, ali je golman Voluntarija odbranio.

Čelik smanjuje na 1:2 u 73.minuti eurogolom Marina Jurine. Završeno je pobjedom Voluntarija sa 1:2.

-U utakmici u kojoj je rezultat bio u drugom planu naši momci su pokazali veliko zalaganje boreći se za svaku loptu i za svaki pedalj terena. Utakmicu je obilježio Marin Jurina spektakularnim golom u 73’ sa preko 25 metara pogodivši same rašlje suparničkog golmana. Vrlo dobra utakmica, koja ulijeva nadu da je naš klub na pravom putu. Stručnom štabu je ova utakmica pokazala na nedostatke koje treba ukloniti, a sve u cilju maksimalne pripreme u svim segmentima igre za predstojeću drugu polusezonu -,saopštili su iz NK Čelik.

E.Imamović

Foto NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno