Kultura

FOTO: Niz uspjeha polaznika i polaznica “Notice”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Niz uspjeha polaznika i polaznica “Notice” – U protekla dva mjeseca polaznici Muzičkog vrtića „Notica“ ostvarili su zapažene rezultate na međunarodnim, kantonalnim i federalnim takmičenjima. Na III Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“ u Bijeljini održanom u periodu od 01.03. do 04.03.2018.godine,u klasi profesorice Lejle Alajbegović Šećerović, Karmela Udovčić i Lorena Omerović su u pretkategoriji klavirski duo osvojile prvu nagradu i medalje.

U okviru VIII. Otvorenog kantonalnog takmičenja kamernih ansambala koje je održano 24.marta 2018.godine u organizaciji Osnovne i Srednje muzičke škole u Zenici nastupili su i polaznici Muzičkog vrtića „Notica“ iz Zenice.

Najmlađi učesnici ovog takmičenja su ostvarili zapažene rezultate:

  • Duo violina, Ema Zećo i Lana Popović u klasi prof. Amile Muharemović prva nagrada
  • Klavirski duo, Jan Vidović i Amina Babić u klasi prof. Melihe Salčinović, prva nagrada
  • Klavirski duo, Vensan Tabić i Tanay Mlačo u klasi prof. Melihe Salčinović, prva nagrada
  • Klavirski duo, Karmela Udovčić i Lorena Omerović u klasi prof. Lejle Alajbegović-Šećerović, prva nagrada.

Niz uspješnih nastupa i osvajanja prvih mjesta mališana iz Muzičkog vrtića „Notica“ nastavljan je i na XXI. Otvorenom federalnom takmičenju kamernih ansambala koje je održano od 16.04. do 20.04. 2018. godine u Travniku i Novom Travniku.

Kao najmlađe učesnice ovog takmičenja, Karmela Udovčić i Lorena Omerović u kategoriji klavirski duo osvojile su prvu nagradu.

Polaznike Muzičkog vrtića „Notica“ u narednom periodu očekuju nastupi na nekoliko međunarodnih takmičenja gdje ćemo u pozitivnom svijetlu reprezentovati naš grad i potruditi se da se vratimo sa što boljim rezultatima.

mvnotica.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno