Naše

Foto – nezavršen oštećeni put u N. Vranduku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto kritika – nezavršen oštećeni put u N. Vranduku – Ranije smo pisali o početku radova u naselju Novi Vranduk na izradi kanalizacione mreže za ovo naselje, a sklopu realizacije jednog od projekata komunalne infrastrukture u mjesnim zajednicama, koje se nalaze u neposrednoj blizini lokacije Hidroelektrane (HE) „Vranduk“.

Radovi su počeli oko 01.februara 2016.godine, a kanal, koji je dijelom išao asfaltiranim putem Koprivna – put M-17, (oko 130 metara, procj.aut.), završen je za 10-ak dana od početka radova. Kanal je morao prolaziti dijelom ovog puta zbog konfiguracije terena u ovom dijelu naselja, kao i zbog lakšeg uključenja u kanalizacionu mrežu mještana oko tog dijela puta.

Sve je to lijepo, ali izvođač radova još nikada nije završio asfaltiranje navedenog dijela puta, kojim saobraćaju autobusi za Zenicu i Nemilu (prijevoz đaka), te veliki broj privatnih auta i drugo.

Kako to izgleda vidi se na fotkama, koje sam napravio dana 31.marta 2016.godine. Radove na iskopu kanala, polaganju cijevi i zagrtanju kanala odrađivala je firma „Špic Beton“ – Niskogradnja. Neka ova foto kritika podsjeti nadležne, da su dužni popraviti oštećeni put, a nije mi poznato koja će firma ovo završiti.

Inače, projekti u okviru Programa prijateljskog okruženja bit će realizovani u oblasti putne infrastrukture, rasvjete, vodovodne i kanalizacione mreže, te sporta u mjesnim zajednicama koje se nalaze u neposrednoj blizini HE “Vranduk” – Koprivna, Ponirak, Novi Vranduk, Varočište, Hanovi, Gladovići, Ljubetovo, Višegrad i druga.

HE “Vranduk” je planirana kao protočno postrojenje derivacionog tipa sa više objekata, koji će funkcionalno predstavljati jednu cjelinu. Ukupna snaga HE “Vranduk” iznosit će 19,63 MW, dok je predviđena godišnja proizvodnja 96,38 GWh. Širina brane biće 14 metara, dužina 120, a visina 19 metara.

E.Imamović za Zenicablog

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno