Nesreće

FOTO: Nesreća na putu Kakanj – Zenica, saobraćaj usporen

FOTO: Nesreća na putu Kakanj – Zenica, saobraćaj usporen – Danas se na dionici autoputa A-1 Kakanj – Zenica dogodila saobraćajna nesreća. U nesreći je učestvovalo jedno vozilo, a prema prvim informacijama, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u potporni zid. “Zbog saobraćajne nezgode na dionici autoputa A-1 Kakanj- Zenica jug (Zli Brijeg), saobraća se usporeno, voznom trakom”, navedeno je iz BiHAMK-a.

nače, na sjeverozapadu naše zemlje, kao i na pojedinim dionicama u višim predjelima, mjestimično ima zaostalog snijega ili leda na kolovozu. Magla i niska oblačnost se zadržala na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, ali ne utiče bitnije na saobraćanje. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom. Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. N1

loading...