Zenica

FOTO: Neponovljiva ponuda Abakus vrtića – 15 dana besplatnog boravka za sve upise u augustu!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Neponovljiva ponuda Abakus vrtića – 15 dana besplatnog boravka za sve upise u augustu! – Ova neponovljiva ponuda se odnosi na svu djecu koja će prvi put krenuti u nas vrtić u augustu, ali i koja će biti upisana u augustu za narednu period. Dobrodošli u najbolji vrtić za Vaše dijete. U toku je upis u poludnevni i cjelodnevni boravak jaslica, vrtića i produženog boravka.

Radno vrijeme sa djecom je od 6.30 do 19h i subotom do 16h, a radno vrijeme UPRAVE vrtića od 8.30 do 17h, izuzev srijede kada radi od 10.30 do 19h.

ABAKUS – VRTIĆ SA JASLICAMA I PRODUŽENIM BORAVKOM OSNOVAN 2008. GODINE

„Abakus“ je privatna predškolska ustanova i ustanova za boravak djece školskog uzrasta osnovana 2008. godine uz dozvolu Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZE-DO kantona, koje vrši i stručno-pedagoški nadzor nad ustanovom. Osnivač i direktorica je Emina Talić-Hakanović, profesorica predškolskog odgoja, profesorica razredne nastave, magistrica integrativne metodike, koja se bavi naučno-istraživačkim radom i stalno stručno usavršava.

SIGURAN PROSTOR NA MIRNOJ LOKACIJI

Vrtić „Abakus“ sa jaslicama i produženim boravkom se nalazi na adresi Fra Ljube Hrgića 12, u blizini škole „Miroslav Krleža“ Zenica, u poticajnom i sigurnom poslovnom prostoru namijenjenom za obavljanje djelatnosti predškolskog odgoja i boravka djece školskog uzrasta. Korisna unutrašnja površina prostora je 300 m kvadratnih, koji je uređen prema potrebama djece i opremljen poticajnim didaktičkim materijalima.

VLASTITO DVORIŠTE SA OPREMOM LICENCIRANOG PROIZVOĐAČA I ANTITRAUMATSKOM PODLOGOM

Vrtić posjeduje i svoje dvorište, koje je u potpunosti ograđeno zbog sigurnosti djece. U dvorištu su instalirane sprave za poticanje motoričkog razvoja koje je izradila licencirana firma. Taj dio dovorišta je u potpunosti prekriven antistres/antitraumatskom podlogom koja sprječava povrede. U dvorištu je i veliki pješčanik, kao i travnati dio gdje djeca imaju svoj mali cvjetnjak i vrt. Unutranji i vanjski prostor su pokriveni videonadzorom 24 sata.

GRUPE I PROGRAMI PRILAGOĐENI UZRASTU

Korisnici usluga boravka u vrtiću su: djeca predškolske dobi od 6. mjeseci do polaska u školu, koja pohađaju „Cjeloviti razvojni program“, i djeca mlađe školske dobi od upisa u školu do 11. godine života, koja pohađaju „Produženi boravak“. Djeca su podijeljena u grupe po uzrastu i to: mlađu jasličku grupu (6 do 24 mjeseca), stariju jasličku (24 do 36 mjeseci), mlađu vrtićku grupu (od 3 do 4,5 godine), stariju vrtićku grupu (od 4,5 godine do polaska u školu) i dvije grupe produženog boravka za školarce (po jedna grupa u svakoj smjeni). U vrtiću se pored cjelodnevnog i produženog boravka organizuju specijalizirani razvojni i kraći programi, interventni, kompenzacijski i rehabilitacijski program, program jačanja roditeljskih kompetencija, kao i Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u godini pred polazak u školu – POPOIO.

ZDRAVA ISHRANA U VLASTITOJ KUHINJI

U Abakusu djeca jedu svježe kuhana jela bogata povrćem, voćem, mesom i cjelovitim žitaricama koja nutritivno i energetski u potpunosti zadovoljavaju potrebe za hranom djece predškolske dobi. Iako svih 10 godina rada usavršavamo naš jelovnik, prošle godine smo dodatno poboljšali kvalitet zbog otvaranja jaslica i ishrane beba u našoj ustanovi. Akcenat je na zdravoj ishrani, pa u našoj kuhinji proizvodimo domaći hljeb, peciva i zdrave varijante kolača, kako bi naša djeca unosila u svoj organizam sto manje aditiva i sećera. To znači da se u našem vrtiću i za užinu jede svježe kuhano i domaće, a zabranjeno je donošenje i konzumiranje slatkiša i grickalica osim u vrijeme rođendana. Kontrolu ispravnosti namirnica i proizvedenih obroka povjerili smo Institutu za zdravlje i sigurnost hrane. Kako bismo koristili samo svježe namirnice robu naručujemo minimalno dva puta sedmično i nemamo vlastito skladište.

STRUČAN KADAR SA ISKUSTVOM

Abakus tim od preko 20 članova čine profesorice predškolskog odgoja i obrazovanja, profesorice razredne nastave, medicinske sestre, kuharice, spremačice i direktorica. Po potrebi angažujemo i stručne saradnike: profesore stranih jezika, profesore tjelesnog zdravstvenog odgoja, logopede, defektologe, psihologe i druge stručne saradnike. Kriteriji pri izboru stručnih članova Abakus tima, zaduženih za odgoj, obrazovanje i brigu o potrebama djece u vrtiću, su posjedovanje visokog stručnog obrazovanja, iskustva u radu, posjedovanje pedagoških talenata, zatim potrebnog entuzijazma za učenje i savladavanje stručnih inovacija, kao i posjedovanje niza drugih znanja i osobina, a sve u svrhu boljeg pristupa odgoju i obrazovanju djece.

RADNO VRIJEME U SKLADU SA POTREBAMA RODITELJA

Radno vrijeme vrtića je od 6.30 do 19.00h i subotom do 16.00h. Uprava vrtića radi od 8.30 do 17h od ponedjeljka do petka, izuzetno srijedom radi od 10.30 do 19h radi potreba roditelja.

Uz veći interes roditelja postoji mogućnost produžavanja radnog vremena vrtića.

PREVOZ

Kako bi naši programi bili dostupni djeci na cijelom gradskom području, postoji mogućnost organiziranja prevoza.

UPIS DJECE

Upis se radi u toku cijele godine do popunjavanja kapaciteta po broju djece u grupama u skladu sa Pedagoškim standardima.

20 RAZLOGA ZAŠTO JE „ABAKUS“ PRAVI IZBOR ZA VAŠE DIJETE?

  • Preko 10 godina iskustva u organiziranju odgoja, obrazovanja i zbrinjavanja djece,
  • Siguran prostor pokriven videonadzorom 24 sata,
  • Vlastito igralište sa opremom LICENCIRANOG proizvođača obloženo gumom koja spriječava povrede,

Poticajno okruženje unutar ustanove sa bogatim didaktičkim materijalom,

  • Zdrava, raznovrsna, svježa i domaća ishrana u skladu sa razvojnim potrebama djece različitog uzrasta,
  • Stručan kadar sa iskustvom koji se stalno stručno usavršava,
  • Primjena savremenih metoda u radu i Montessori metoda,
  • Napredni programi koji potiču razvoj potencijala svakog djeteta,
  • Organiziranje nastupa djece na različitim javnim manifestacijama,
  • Organizacija edukativnih posjeta i izleta,
  • Individualiziran i inkluzivan pristup u radu,
  • Učenje stranih jezika,
  • Nemamo TV, jer gledanje crtića nije razvojna aktivnost,
  • Boravak na otvorenom prostoru,
  • Kvalitetna usluga po pristupačnim cijenama,
  • Odlična saradnja sa roditeljima,
  • Na cijelom zatvorenom i otvorenom prostoru vrtića zabranjeno je konzumiranje cigareta,
  • Vlastito grijanje na struju,
  • Djelimično klimatiziran prostor uz plan instalacije klima u cijelom objektu,
  • Otvorenost za različitost, jer različitosti su bogatstvo.

Ovo su samo neki od razloga zbog kojih sa ponosom možemo reći da već 12 godina samofinansiramo svoj rad, bez pomoći države ili nekog stranog investitora, sponzora ili donatora, a sve zahvaljujući zadovoljstvu na hiljade naših dosadašnjih korisnika.

  • Vrijeme je da se pridružite našoj sretnoj porodici i odaberete najbolji vrtić za Vaše dijete.
  • Potrebni dokumenti su: rodni list (kopija), ljekarsko uvjerenje (sa brisom grla i stolicom) i CIPS.
  • Besplatni adaptivni period od 2 do 5 sati dnevno se može koristiti nakon dostavljene dokumentacije.

Termine informativnog sastanka ili upisa možete dogovoriti putem kontakata:
T: 032 405 330
M: 061 913 611
E: [email protected]

Uvjerite se zašto je Abakus mjesto gdje djeca sretno rastu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno