Zenica

FOTO: neobična humanitarna akcija učenika i profesora Međunarodne srednje škole

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: neobična humanitarna akcija učenika i profesora Međunarodne srednje škole – Osoblje i učenici Međunarodne srednje škole su organizovali projekat humanitarno-edukativnog karaktera “Jedan učenik – jedan slatkiš, jedan profesor – jedan slatkiš”.

U holu ove škole je postavljena kutija u koju su profesori i učenici priredili 118 kolača (koliko ima elemenata u Periodnom sistemu elemenata) sa simbolima elemenata i prodavali ih.

Učenici i profesori su trebali da pogode koji je elemenat u pitanju. Ukoliko su pogodili kolačić ih je košta 0,50, a ako ne, 1,0 KM. Sav prikupljeni novac i slatkiši su poklon mališanima iz Doma za nezbrinutu djecu.

-Mislili smo da je ovo super način da se uz malo ponavljanja PSE – periodnog sistema elemenata učini i dobro djelo.

Odazvao se veliki broj učenika i profesora, prikupljen je značajan iznos novca, ali i kolača. Od novca će biti kupljeni paketići za mališane bez roditeljskog staranja.

Učenica Lejla Vardo – Smatram da je bitno biti human zbog toga što samo dok smo još mladi možemo da upravljamo svojim riječima i djelima koja postaju našim navikama i karakterima, te tako učinimo našu zajednicu boljim mjestom za život.

Učenica Tajra Karabasić: Humanost ne znači veliko odricanje, ne znači mnogo novca. Humanost ne poznaje vrijeme i godišnja doba. Naše malo će ugrijati nekog jače nego proljeće!

Učenica Lamija Tufekčić: sretna sam što su se moji prijatelji odazvali u ovolikom broju na humanitarnu akciju, te se nadam da će ih u budućnosti biti više.

Učenik Armin Hodžić: Ovom dobrotvornom akcijom smo željeli ukazati da malim stvarima možemo učiniti veliko zadovoljstvo drugima. Naših 118 mafina predstavljaju simboličnih 118 elemenata iz Periodnog Sistema Elemenata. Također ova organizacija je i edukativnog karaktera, gdje smo mi učenicima pokazali da i malim stvarima možemo učiniti nešto veliko. Moje kolege i ja smatramo da bi ovakav događaj trebao da postane tradicija naše škole. I također želimo da pozovemo i druge ljude da učestvuju u projektima ovakvog tipa.

Učenica Amila Pivić: nadam se da će i učenici iz drugih škola organizovati iste ili slične projekte, te pokazati da su mladi voljni i spremni pomoći drugima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno