Nogomet

FOTO: Nažalost nismo prošli u finale baraža za EP – Bosna i Hercegovina – Ukrajina 1:2

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine je poražena od Ukrajine u polufinalnom susretu baraža za plasman na EURO 2024 u Njemačkoj, pred oko 13.000 gledalaca na zeničkom Stadionu Bilino polje. rezultatom 1:2.

Prvo poluvrijeme proteklo je u visokom ritmu, a bh. tim je opasniji pred gostujućim golom. Već u 6. minuti kombinovali su Ermedin Demirović i Jusuf Gazibegović, ali se lopta od Gazibegovića, koji je bio 10-ak metara iskosa sa lijeve strane, odbila u gol-aut. Anel Ahmedhodžić je u 8. minuti, nakon slobodnog udarca sa desne strane, sa visine peterca šutirao glavom preko ukrajinskog gola.  Demirović je u 36. minuti odlično uposlio Harisa Hajradinovića, koji na 13 metara od gola nije uspio dobro zahvatiti loptu, ali su bh.nogometaši u nastavku te akcije dobili korner. Hajradinović je ubacio iz kornera, a Ahmedhodžić je ponovo bio najviši u skoku, a gosti su s gol-linije izbili loptu. Najbolju priliku BiH je imala u 38. minuti preko Džeke, kojem je prilikom šuta zasmetao Kolašinac te je lopta završila preko gola. U 44. minuti pokušao je u Amar Dedić, ali nije dobro zahvatio loptu iskosa sa desne strane, sa oko 15 metara.

U 48. Hadžikadunić spašava Zmajeve nakon sjajnog duplog pasa Ukrajinaca nakon čega bi Mudrik izašao sam pred Šehića. Uklizao je naš stoper i izbacio u korner. U 57. minuti – GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Zmajevi vode! Na kraju je Dedićev ubačaj u svoju mrežu ubacio jedan od igrača Ukrajine. Definitivno je Matvijenku pripisan autogol. U toj gužvi ukrajinski denfanzivac je smjestio loptu u svoju mrežu. Ukrajinci kontrolišu loptu, ali ne mogu prići našem golu zbog sjajne postavke u odbrani. Još uvijek nisu imali niti jednu šansu dosad. U 66. minuti jedan od dosadašnjih junaka Amar Dedić je povrijeđen i uz velike ovacije izlazi s terena, a ulazi Eldar Ćivić.

Nevjerovatna prilika za Zmajeve da sve riješimo u 83. minuti. Pjanić je iz slobodnog udarca gurnuo ka Demirovići, ali on u situaciji “jedan na jedan” pogađa golmana Lunina. Kazna stiže ubrzo, u 85. minuti Ukrajinci su, nažalost, izjednačili i pet minuta prije kraja meča vratili “stvari” na početak. Nije prošlo ni dvije minute, ali naša odbrana je posustala zbog niza povreda i rokada i u 87.minuti gubimo 1:2.  Jaremčuk i Dovbyk su bili kobni u manje od tri minute, nakon što 85. minuta Ukrajinci nisu pokazali skoro ništa.  Nije pomoglo ni osam minuta nadoknade, Ukrajinci igraju finale baraža protiv Islanda.

BiH u susretu koji neće imati rezultatski značaj u dočekati selekciju Izraela na Grbavici.

Sastavi:

BiH: Šehić- Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Kolašinac- Dedić, Cimirot, Hajradinović, Gazibegović, Krunić- Džeko, Demirović. Selektor: Savo Milošević.

UKRAJINA: Lunin- Konoplia, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko- Zubkov, Brazhko, Zinchenko, Mudryk- Sudakov- Dovbyk. Selektor: Serhiy Rebrov.

Stadion Bilino polje. Gledalaca: 13.000. Glavni sudija: Felix Zwayer iz Njemačke. Asistenti su Stefan Lupp i Marco Achmuller, dok je četvrti sudija Daniel Siebert (svi iz Njemačke). VAR sudije su Bastian Dankert i Christian Dingert (oba iz Njemačke).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno