Ostali sportovi

FOTO: Nastup Ragbi škole RK Čelik na turniru u Italiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Nastup Ragbi škole RK Čelik na turniru u Italiji – Ragbi škola ragbi kluba Čelik tj selekcija U6, U8, U10 i U12 proteklog vikenda nastupile su na jednom od najvećih turnira za mlade uzraste u Europi IV Trofeo MINI Rugby Citta di Codroipo.

Na ovome turniru nastupilo je preko 1200 igrača u različitim kategorijama iz Italije, Austrije, Bosne i Herzegovine, Hrvatske , Ruminije. Ovaj turnir je bio izuzetno važna prilika za naše mlade ragbijaše da pokazu svoje znanje ali i da se druže sa suigračima iz drugih zemalja i klubova.

Mladi ragbijaši Ragbi kluba Čelik imali su prilično dobar nastup na ovome turniru uz odgovarajući broj nastupa u svim kategorijama.

Nastup na ovome turniru izvanredna je prilika za razmjenu znanja i izradu dogovora za sljedeće turnire i nastupe. Ekipa U8 kategoriji osvojila je zapaženo 6 mjesto u ukupnom poretku, dok je trenerica U6 kategorije Aida Suljić proglašena najboljim trenerom /edukatorom u ovoj kategoriji.

Pored sportskog nadmetanja i učešća na turniru mladi igrači su imali priliku upoznati se sa određenim znamenitostima italijanskih gradova u kojima smo bili.

Prisustvo na ovome turniru kao i sam poziv za učešće na ovome turniru predstavlaju dokaz predanosti i rada Uprave Ragbi kluba Čelik i stručnog štaba, koji u protekle nepune dvije godine ulažu maksimalne napore na razvoju ovog sporta u ovim uzrastima.

Više informacija i slika na:


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno