Zenica

Foto: Naša djeca i ARS – osmijesi u centru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dječija nedjelja se širom svijeta obilježava od 1. do 7. oktobra i na ovaj način nastoji se skrenuti pažnja na djecu i njihov položaj u lokalnoj zajednici. Udruženje “Naša djeca” iz Zenice danas je organizovalo i prigodnim performansom i programom obilježilo “Dječiju nedjelju”.

Kao i prethodnih godina, “Dječiju nedjelju” pratio je niz edukativnih i zabavnih događaja, a ove godine se priključio i najbolji bh. atletičar Amel Tuka te mnoge druge poznate ličnosti iz grada. Danas su tu bila i tri balerine iz Baletne škole “Ars Centar” koje su izvele varijacije sa kojima su se ove godine predstavile na evropskim i svjetskim takmičenjima te su bile jedine predstavnice BiH. Osim atletičara Amela Tuke tu su još bili i glumac Saša Handžić, glumac BNP-a Nusmir Muharemović i član Balkanerosa Aldin Šehić.

“Obilježavanjem “Dječije nedjelje” pokušavamo skrenuti pažnju na djecu ali i njihov položaj u lokalnoj zajednici. Ove godine, pažnja će biti usmjerena prvenstveno na ulaganja u djecu, kao i zagovaranje za veća izdvajanja kada su u pitanju djeca i njihove potrebe. Djeca, članovi Dječijeg parlamenta grada Zenice osmislila su prigodan program, u kojem će poslati poruke odraslima i donosiocima odluka, a onim najmlađima uljepšati dan sa različitim igrama”, kazali su iz Udruženja “Naša djeca”. Tako je danas, simbolično, pet minuta prije 12 sati održana šetnja gradskim trgom, a Tuka se slikao sa djecom i dijelio autograme.

(NAP, foto: J. Hadžić)

Više na

Posted by Zenicablog on 3. oktobar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno