Nogomet

FOTO: Nakon testiranja na koronu, nogometaši Čelika počeli s treninzima

Nogometaši Čelika danas su odradili prvi trening nakon kolektivnog testiranja na koronavirus koje je pokazalo da su svi negativni. Iako nije poznato da li će Premijer liga biti nastavljena i što se Crno-crveni nalaze u najtežoj situaciji od osnivanja kluba, ipak optimizma i volje za nogometom u Zenici ne nedostaje.

Uprkos svim problemima, neisplaćenim plaćama te rasulu u klubu, nogometaši Čelika danas su istrčali na teren Kamberovića polje i odradili prvi trening. Trener Čelika Almir Seferović je izjavio da su danas zvanično počeli s treninzima, iako se Nogometni savez još uvijek ne izjašnjava o nastavku Premijer lige.

“Imamo proces žalbi za licencu naredne sezone, ali to je najmanje do nas, igrača i trenera, pa vidjet ćemo. Nedostaju nam tri-četiri igrača koji su opravdano odsutni i koji bi trebali biti na treninzima od naredne sedmice. Poslije svega, igrači i navijači, su tražili da ostanemo trener golmana i ja jer imaju možda najveće povjerenje u nas, ali svi smo u istom problemu”, kazao je Seferović.

Dodao je da dolazi iz Sarajeva i da su poznati odnosi klubova i Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo, ali da bi bila velika šteta da bh. nogomet ostane bez Čelika. Defanzivac Čelika Kenan Horić je kazao kako neko za stanje u Čeliku mora preuzeti odgovornost.

“Drago mi je da smo se okupili da i sami znamo na čemu smo i šta nas očekuje u budućnosti. Neko treba preuzeti odgovornost i trebamo se naći s gradonačelnikom da vidimo kakva je budućnost kluba. Rijetko ko je uz klub u ovim teškim trenucima, osam dana je do drugog kruga licenciranja, i sada se može vidjeti ko je tu. Teško mi je reći ko je krivac, ali u ovoj situaciji moramo pravo rješenje za klub tražiti u Gradskoj upravi”, izjavio je Horić.

FOTO: JASMIN BLICKO HADŽIĆ

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem