Nogomet

FOTO: Nakon preokreta zenički Rudar slavio protiv Krivaje u Zavidovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Nakon preokreta zenički Rudar slavio protiv Krivaje u Zavidovićima – Fudbaleri Rudara iz Zenice danas su u Zavidovićima odigrali sjajan meč protiv domaće Krivaje u okviru 13.kola Druge lige, grupa Centar.

Zeničani su nakon dvije pobjede u Zavidoviće doputovali puni naboja i optimizma da mogu nastaviti pozitivan niz i protiv Krivaje, koja uvijek dobro igra na domaćem terenu.

Ipak Krivaja je sjajno otvorila utakmicu, te u 10.minuti došla do vodstva 1:o preko Maida Lišića. Nije trebalo Zeničanima mnogo vremena da uzvrate, već u 18. minuti gol za poravnanje rezultata 1:1 postiže Besim Kolić.

Do kraja prvog dijela nije bilo više golova, tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1. U drugom poluvremenu još bolja utakmica, domaćini u 71. minuti preko danas sjajnog Maida Lišića dolaze do 2:1. Kada su svi mislili da će mlada ekipa Rudara pokleknuti, oni preko Imrana Sarajlića u 81. minuti dolaze do novog poravnanja rezultata 2:2.

Krivaja je još bila u šoku nagon izjednačenja, a Rudar je to iskoristio u 83.minuti kada sjajni Besim Kolić donosi preokret i vodstvo Rudara 2:3. Do kraja utakmice uz dosta nervoze, Zeničani su ipak uspjeli sačuvati rezultat i odnijeti tri boda s teškog gostovanja.

Ovo je Rudaru bila treća pobjeda uzastopno, a zanimljivo da su utakmicu s klupe zajedno vodili trener Armin Bujak i službeni predstavnik, ujedno i novi predsjednik kluba Ševko Adilović, s kojim je Rudar kako je došao na čelo ovog drugoligaša u četiri utakmice ostvario tri pobjeda i jedan poraz.

Rudar se novom pobjedom primakao ekipama iz vrha tabele, a treba pohvaliti i danas da je u prvih 11 Rudara nastupilo čak osam igrača mlađih od 21. godine, a u igru su u drugom dijelu ušla trojica Selimović, Krivić i Gluhić, koji također imaju manje od 21. godinu.

U narednom kolu Rudar će u Zenici dočekati ekipu Famosa.

Sastav Rudara iz Zenice: Aid Vehabović, Verdo, Tabaković, Kolić, Sarajlić, Kubat, Durmić. Šeper, Hodžić, Isaković, Jusić. (Trener Armin Bujak, predstavnik kluba Ševko Adilović);

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno