Ljudi

FOTO: Najbliži se oprostili od naše sugrađanke Olgice Bajramović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Gradskom groblju Crkvice danas je, u prisustvu samo najbližih umrle, obavljena sahrana naše sugrađanke Olgice Bajramović. U skladu sa naredbama nadležnog Štaba za praćenje oboljenja Coronavirusa, sa maskama na licu, rukavicama i u distanci od dva metra, ispratili su svoju Olgu, Olgicu, veliku zaljubljenicu u muziku, koje će se zenički muzičari, ali i sugrđani  sjećati u po najvedrijem i najljepšem duhu.

Nažalost, veliki broj njenih prijatelja, rodbine, poznanika, sugrađana, koji su voljeli Olgicu, nisu mogli da prisustvuju sahrani. Zato, uz dogovor i želju porodice, donosimo nekoliko autorizovanih fotografija naše saradnice Dijane Muminović.

Danas je svijet skoro pa stao, ostale su radnje, pekare i nekoliko firmi na usluzi stanovništvu. Sva javna mjesta su zatvorena, igrališta za djecu, te je zabranjeno organizovanje bilo kakvih manifestacija, događaja, pa vjerskih ceremonija, kao i odlazak u vjerske objekte. Koncerti se gledaju Online. Ali ono što donedavno nismo mogli ni zamisliti jeste da u slučaju smrti, posljednji ispraćaj najmilijih u doba Corone izgleda mnogo drugačije. Na sahrane/dženaze se ne može još uvijek ići, prisustvovati im. Više od nekoliko ljudi, negdje pet, negdje do deset, ne bi smjelo biti na jednom mjestu.

Ipak, Olgici su najbliži uz melodiju na trubi, odali počast. Olgica je bila bila supruga Neske Bajramovića, jednog od najpoznatijih zeničkih gitarista. Nisvet Adbulović, njihov prijatelj i zenički muzičar, prisjeća se da su Olgica i Nesko svirali u nekoliko bendova, a sa Nisvetom su bili članovi benda Sunčani put.

Poznati pratilac bh.muzičkih zbivanja, Josip Dujmović, kaže da su Olgica i njen pokojni suprug mnogo radili sa Pavicom Tucakovićem, koji je također preminuo prije dva mjeseca. Dujmović je na društvenim mrežama objavio fotografiju Olgice, nasmijane i napisao:” Olgica kakvu ćemo pamtiti. I kad već ne možemo biti na sahrani, ispratimo je uz sjećanja na njene muzičke godine.”

“Zbog epidemije, bilo mi je žao da je ovako sve prošlo, ali kasnije planiramo ispraćaj za mamu kako bi prisustvovali svi dragi ljudi,” rekao je Eric, Olgicin sin.

Prijatelji i rodbina pamte Olgicu po najljepšem duhu, te uvijek veselu i raspoloženu u društvu muzičara iz Zenice. “Bilo je to jedno predivno biće, jedinstvena” rekla je Vesna Ključanin.

Olgica je umra u 66. godini nakog duge borbe sa opakom bolešću, a iza nje su ostali sin Eric, snaha Sanja, unuk Leon, porodica, rodbina, prijatelji, komšije i sugrađani.

Tekst i foto: D. Muminović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno