Zabava

FOTO – NAJAVA: Treći novogodišnji Dječiji šlager – pogledajte učesnike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO – NAJAVA: Treći novogodišnji Dječiji šlager – pogledajte učesnike – Po treći put će se u BNP Zenica održati novogodišnji dječiji šlager najljepših dječijih pjesama. Ovaj put u utorak u 19 sati.

– Prije nekoliko godina smo uočili da zaista nedostaje kvalitetnog muzičkog sadržaja za djecu u danima božičnih i novogodišnjih blagdana, te smo pokrenuli “pilot” projekat u organizaciji OMŠ Zenica i Udruženja “Dječija nota” Zenica tzv. “koncert najljepših dječijih novogodišnjih pjesama”. Ovaj koncert je bio revijalnog karaktera tradicionalnih blagdanskih novogodišnjih pjesmica, međutim već sada imamo jedan repertoar autorskih novogodišnjih pjesmica, domaćih autora kao i obrada (remake) tradicionalnih pjesama u modernom zvuku, kazao nam je profesor muzike Alen Ruvić, koji u ime udruženja DJEČIJA NOTA, koje djeluje uokviru Osnovne muzičke škole Zenica, radi na organizaciji Festivala.

Kao i svake godine produkcija šlagera se potrudila da audio-vizuelno ovaj događaj bude u lijepom novogodišnjem tonu. Organizatori se posebno raduju gostima koji će učestvovati zajedno sa njima na sceni, a to su učenici nekoliko zeničkih osnovnih škola, učenici OMŠ Zenica P.O. Kakanj, OMŠ JU OŠ Maglaj, kao i drugi gosti.

Posebno će se obradovati najmlađi, specijalnom gostu “Djed Mrazu”. U prilogu možete pogledati kompletan program, a ulaznice možete kupiti ili rezervisati isključivno na blagajni BNP Zenica.

Pored tradicionalnih prijatelja, Ekrana Zenica, portala Zenicablog, Zenita, festival ove godine ima specijalnog medijskog pokrovitelja Televiziju Zenica koja će snimati koncert u HD rezoluciji sa nekoliko kamera kompletan program. Sretan Božić i NOVA GODINA!

….



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno