Kultura

FOTO: Nagrade autorima najboljih radova uvrštenih u zbirku Mladi pisci ZDK

FOTO: Nagrade autorima najboljih radova uvrštenih u zbirku Mladi pisci ZDK- U Zenici su jučer, u sklopu projekta Mladi pisci Ze-do kantona koji implementira Udruženje za kulturu Kontrast, dodijeljene novčane nagrade za najbolje radove uvrštene u prvu zbirku Mladi pisci Ze-do kantona.

Nagrađeni su učenici/e Almedina Čelenka,  IX-a razred, OŠ „Enver Čolaković“ Zenica, Haris Telalović, 9. razred, PU Prva osnovna Montessori škola Zenica i Zejna Bakunić, VI razred, OŠ ˝Skender Kulenović˝ Zenica. Zbog spriječenosti dolaska, nagradu za Zejnu Bakunić pruzeo je njen brat.

Ovom prilikom predsjednica Udruženja za kulturu Kontrast osvrnula se na cjelokupan proces implementacije projekta, te dobitnicima nagrada čestitala i poželjela da nastave gajiti talenat za pisanje i da za nekoliko godina izrastu u ozbiljne pisce.

Dobra strana ovog projekta je ta da nam je pokazao kako još uvijek nije sve izgubljeno.  Postoje mlade osobe koje znaju kako biti originalni, kako to iskazati kroz umjetnost, promišljati i rasuđivati duboko i razumno o mnogim životnim temama. Učenici su pokazali i sposobnosti „dijalogiziranja“ sa drugim tekstovima, a što je pokazatelj da njeguju svoj umjetnički talenat i da čitaju, kazao je predsjednik žirija za odabir najboljih radova Vernes Subašić.

Projekat Mladi pisci Ze-do kantona finansira Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Ze-do kantona, Grad Visoko, Skula programs d.o.o. i mnogobrojna fizička lica koja su podržala projekat putem kampanje Mladi pisci Ze-do kantona.

Umihana Krličević Omerović

Predsjednica Udruženja za kulturu Kontrast

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem