Info

FOTO: Nagrada za inovativne nastavnike- nominacije iz privatnih predškolskih ustanova ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Nagrada za inovativne nastavnike- nominacije iz privatnih predškolskih ustanova ZDK – Ispred Udruženja privatnih predškolskih ustanova ZE-DO kantona obavještavamo javnost da je veliki broj odgajatelja i direktorica privatnih predškolskih ustanova ZE-DO kantona sa svojim inovativnim idejama ušao u uži izbor za glavnu nagradu za inovativne nastavnike Centra za obrazovne inicijative Step by Step, a to su:

  1. PPU “Hud-Hud” Zenica – Edina Skopljak, Merima Pivić i Munira Kavazović – u kategoriji “Odgajatelji/ce u predškolskom obrazovanju”,
  2. PPU “Svjetlost” Tešanj – Jasmina Kurdić-Iriškić – u kategoriji “Odgajatelji/ce u predškolskom obrazovanju”,
  3. PPU “Abakus” Zenica – Emina Talić-Hakanović i Almedina Spahić – u kategoriji “Direktori/ce u predškolskom obrazovanju”.

Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice, Centra za obrazovne inicijative – Step by Stepa, je najvrijednije priznanje u Bosni i Hercegovini među edukatorima i edukatoricama na svim nivoima obrazovanja. Već petu godinu uspješno promoviše nastavničku profesiju kao najvažniju profesiju i ključni indikator kvalitetnog obrazovanja. Od nastavnika za nastavnike, glavna je odlika ove nagrade.

CEI Step by Step je u 2016. godini pokrenuo inicijativu za dodjelu godišnje nagrade za inovativne odgajatelje i odgajateljice, nastavnike i nastavnice i stručne sradnike i saradnice u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju. Od ove godine se nagrađuju prvi put direktori i direktorice.

Cilj dodjele godišnje nagrade je prepoznati i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.

On-line ceremonija proglašenja dobitnika glavne nagrade počinje 18.12.2020. godine (PETAK) u 19:00 sati putem weba www.inskola.com, facebook-a i YouTubea Step by Stepa.

Istakli bismo da je prošlogodišnja dobitnica glavne nagrade, kolegica Nisveta Kozlić, odgajateljica PPU “Sindibad” Zenica.

Ponosni smo na naše uspjehe koji su nam vjetar u leđa da napredujemo i trudimo se da uz našu djecu rastemo.

Udruženje privatnih predškolskih ustanova ZE-DO kantona



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno