Košarka

FOTO: na terenu zeničke Arene susreli se šampionski tim Zenica Metalnog i veterani Kengura

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: na terenu zeničke Arene susreli se šampionski tim Zenica Metalnog i veterani Kengura – Zenička Arena “Husejin Smajlović” u nedjelju popodne je bila mjesto okupljanja legendarnih košarkaša zeničkih klubova, zlatne šampionske generacije prvaka BIH kluba “Zenica Metalno” i bivših košarkaša KK “Kengur”. Iako je rezultat bio u drugom planu, izvještaj bi bio nepotpun bez informacije da je revijalni meč završen prijateljskim 74:74.

Susret sportskih prijatelja, koji su danas “rasuti” širom svijeta, organizovao je profesor Enver Jahić, uokviru 19. Kengur kupa, a pune 22 godine nakon šampionskog pohoda košarkaša “Zenica Metalnog”. Neki od njih su postali proslavljeni košarkaši u regionalnim okvirima, neki su napustili sport i posvetili se drugim aktivnostima, li ih je ovog vikenda na fantastičnom druženju okupila ideja i vodiljda je Zenica bio i ostao Grad sporta.

Za ekipu “Zenica Metalnog” zaigrali su Nedžad Mulić, Senad Delić, Nedžad Hodžić, Osman Obralić, Kenan Mujkić, Almir Hamzić, Simbad Trtak, Sead Raonić, Kemal Alihodžić, Feđa Jovanović, Esad Bečić, Edin Varupa i Edin Kadić, a na klupi su bili trener i direktor iz šampionskog perioda kluba, Enver Jahić i Zaim Mujezinović.
Za ekipu sastavljenu od igrača “Kengura” igrali su Adi Mujkanović, Nadan Duranović, Jasmin Husetić, Haris Milak, Namik Varupa, Dražen Novalić, Armin Smajlović, Haris Muslić i Enes Hadžihalilović, a trener je bio Armel Mujaković.

Pogledajte foto galeriju Zenicabloga, koja će vam dočarati djelić sjajne atmosfere iz Arene.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno