Zenica

FOTO: Na mezaru u Obrenovcima obilježeno dvije godine od smrti bivšeg gradonačelnika Zenice, rahmetli Husejina Smajlovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Na mezaru u Obrenovcima obilježeno dvije godine od smrti bivšeg gradonačelnika Zenice, rahmetli Husejina Smajlovića – U sklopu aktivnosti obilježavanja druge godišnjice od smrti bivšeg gradonačelnika Zenice, rahmetli Husejina Smajlovića, upriličena je posjeta njegovom mezaru u rodnom mjestu Obrenovci kod Zenice.

Na mezaru je proučen Jasin i dova, koju su učili imami iz zeničkih džemata na čelu sa glavnim imamom MIZ Zenica, mr. Jakuf ef. Salkicom.

Nakon toga u mjesnoj džamiji u Obrenovcima, rodnom mjestu Husejina Smajlovića, proučen je Kelime i tevhid i hatmenska dova.

Vjerski dio programa realizovan je u saradnji sa Medžlisom IZ Zenica.

Na obilježavanju druge godišnjice, na mezaru Husejina Smajlovića u Obrenovcima, bili su prisutni premijer ZDK Miralem Galijašević sa saradnicima, delegacija Grada Zenice, na čelu sa gradonačelnikom, Fuadom Kasumovićem, predsjedavajući Skupštine ZDK, Jasmin Duvnjak, Muhamed Begagić ispred MIZ Zenica, Nezir Pivić, predsjednik Izvršnog odbora SDA Zenica, Faruk Kadrić, novoizabrani predsjednik Foruma građana Zenice, predstavnici mnogih boračkih udruženja, članovi porodice rahmetli Husejina Smajlovića, njegovi brojni prijatelji, komšije i mnogi drugi.

Da podsjetimo, prethodnog dana u sali hotela „Zenica“upriličen je prikladan hommage program “Sjećanje na rahmetli Husejina Smajlovića”. O tome smo objavili video i foto na linku:

https://www.zenicablog.com/videofoto-sjecanje-program-povodom-druge-godisnjice-smrti-husejina-smajlovica/

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno