Košarka

FOTO: Na Kamberovića polju održana završna manifestacija Ljetne lige u košarci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Na Kamberovića polju održana završna manifestacija Ljetne lige u košarci – Danas, 01.septembra 2020.godine, na košarkaškim terenima Kamberovića polja održana je završna manifestacija Ljetne lige u košarci za mlade, Grada Zenice.

Održana su  takmičenja u šutiranju slobodnih bacanja i trojki, te takmičenje na košarkaškom poligonu. Takmičili su se najbolji predstavnici klubova juniorske, kadetske, pionirske i predpionirske selekcije zeničkih klubova i Orlovika iz Žepča.

Dodjeljene su medalje za sve učesnike, diplome i zahvalnice za najbolje pojedince, učesnike, klubove i sve one koji su dali doprinos da se ovaj projekat realizuje i dovede do kraja.

Inače, Ljetna liga u košarci za mlade igrala se od  04.07.2020.godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici tokom dana vikenda.

Učesnici Lige su bili 12 klubova, od kojih su sedam muških i pet ženskih. Učesnici u muškoj kategoriji su: Čelik, Kengur, Abeceda, Vukovi, Winner, Jumper i Ten.
U ženskoj kategoriji su igrali Zenica, Kengur, Jamper, KŽK Čelik i Žepče kao gost lige.

Učestvovale su 33 selekcije. Od toga je 425 učesnika i 28 trenera uzelo je učešće u ovom projektu. Odigrano je 77 utakmica i četiri All star utakmice, ukupno je odigrana 81 utakmica. Utakmice su sudili sudije iz KS ZDK Zenica.

Koncept takmičenja u ovoj Ljetnoj Ligi nije imao rezultatski niti takmičarski karakter, cilj je bio da sva djeca učestvuju, te da svi dobiju priliku da igraju košarku i zabave se.

Ovom završnom manifestacijom, smotrom mladih košarkaša i košarkašica našeg grada, završena je Ljetna liga grada Zenica za 2020.godinu uz zabavu i druženje.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno