Zenica

FOTO: Muftija primio direktore Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta IZ u BiH i Vakufske direkcije

FOTO: Muftija primio direktore Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta IZ u BiH i Vakufske direkcije – U srijedu 1. novembra 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je direktora Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta IZ u BiH gosp. Zejnila Rebihića i direktora Vakufske direkcije hfz. dr. Senaida Zajimovića. Sastanku u Uredu muftije prisustvovali su i glavni imam i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica i gosp. Muhamed Begagić i sekretar Muftijstva Edin Kavazović.

Na sastanku, muftija zenički kao predsjednik Odbora za izgradnju upoznao je direktore o realiziranim radovima na Islamskom centru, kao i potrebama za završetak ovog projekta.

Nakon sastanka u Uredu muftije, upriličen je obilazak gradilišta Islamskog centra, a nakon toga muftija zenički i direktori Uprave i Vakufske direkcije posjetili su Islamski pedagoški fakultet u Zenici, gdje su se susreli sa dekanom hfz. prof. dr. Halilom Mehtićem. Tom prilikom razgovaralo se o projektu izgradnje zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta.

U okviru protokola posjete direktora Uprave za ekonomske i finansijske poslove i direktora Vakufske direkcije Muftijstvu zeničkom organizirana je i posjeta vakufskoj parceli u gradskom zeničkom naselju Bilimišće, na kojoj je planirana izgradnja edukaciono-sportskog centra.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem