Ostali sportovi

FOTO: Muamer Mrnđić pobjednik 23. Božićnog šahovskog turnira u Zenici

FOTO: Muamer Mrnđić pobjednik 23. Božićnog šahovskog turnira u Zenici – U šahovskom domu u Zenici odigran je 23. tradicionalni Božićni šahovski turnir, koji se igrao u povodu Pravoslavnog praznika Božića, a u organizaciji SPKD „PROSVJETA“ i SPCO Zenica.

Pobjednik turnira je Muamer Mrnđić sa 7,0 poena, koliko su osvojili drugoplasirani FM Muris Konjićanin i trećeplasirani Neven Aleksić (Srbija), a redosljed su odredili dodatni kriteriji.

Pored imenovanih novčane nagrade još su osvojili: 4.Slobodan Kuzmanović 6,5 poena (Srbija), 5.IM Goran Trkulja (6,5), 6.Latif Hadžić (6,0), 7.Samir Čamdžija (6,0).

Turnir je svečano otvorio jerej Marko Maleš, paroh zenički.

Učestvovala su 42  takmičara, među kojima je bio jedan FIDE majstor, jedan internacionalni majstor i jedan AFM. Sistem takmičenja bio je Švicarski, kompjutersko parovanje, devet kola. Tempo igre je 15 minuta po igraču. Direktor turnira je bio Predrag Barašin, glavni sudija IA Sejfudin Miskić, a operater NA Belmir Miskić.

Turnir će se rejtingovati za Rapid rejting listu FIDE. Nagradni fond bio je 300 KM i podjeljen je na sedam prvoplasiranih takmičara.

Inače, pobjednik na dva prethodna Božićna turnira, 21. i 22., bio je IM Dejan Marjanović iz Viteza, koji zbog zauzetosti, nije mogao doći na ovaj turnir.

E.Imamović

Foto B.i S.Miskić/E.Imamović

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem