Info

FOTO: Mostovi prijateljstva- Organizovan iftar za povratnike u Rogatici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ambasada Republike Indonezije u BiH, Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH i Medžlis IZ Rogatica zajedno su večaras organizovali iftar za preko 100 postača u Sudžauddinovoj džamiji u Rogatici.

Saradnja i prijateljstvo koja je uspostavljena između ambasade Republike Indonezije u BiH I Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH krunisana je i ovim iftarom u kojem su svi prisutni uživali jer smo se lijepo družili u Mubarek noći mjeseca Ramazana. Sponzor iftara bila je Ambasada Republike Indonezije u BiH.
Na iftaru je bio prisutan ambasador Republike Indonezija u BIH Roem Kono sa svojim saradnicima, a koji je svojim prisustvom i željom da prisustvuje na iftaru sa povratnicima u Rogatici pokazao koliko poštuje i cijeni povratničku zajednicu koja je i pored velikih teškoća se vratila na svoja ognjišta. Ambasador Roem Kono je prisutnoj djeci na iftaru uručio prigodne slatke poklone.
Na iftaru je bio prisutan i muftija Goraždanski Remzija ef. Pitić, glavni imam Medžlisa IZ Rogatica Amel ef.Kozlić, Predsjednik Medžlisa IZ Rogatica Behudin Omerbegović, Sabornik IZ Mustafa Bečirović i mnogi drugi. Poslije iftara je održan prigodan program gdje su se prisutnim obratili amabasador Roem Kono i muftija Remzija ef. Pitić. Nakon iftara organizovano je i prigodno prijateljsko druženje uz kahvu u musafirhani Medžlisa IZ Rogatica.
Bosna i Hercegovina i Republika Indonezija su prijateljske države koje svakako trebaju da dodatno jačaju prijateljske, ekonomske, kulturne veze. Večeras smo svi zajedno simbolično pokazali u prelijepoj večeri Mubarek Ramazana u Rogatici koliko je jako naše prijateljstvo i bratstvo.
Drago nam je što je naša organizacija Mostovi Prijateljstva BiH bila inicijator večerašnjeg druženja i organizacije iftara i uvjereni smo da su večears uspostavljeni novi mostovi prijateljstva, a to je naša misija već 12 godina od kako smo osnovani. Hvala na povjerenju koje nam je ukazao ambasador Indonezije u BiH-Roem Kono kojem smo ovom prilikom uručili u ime našeg udruženja PLAKETU-PRIJATELJ BOSNE i HERCEGOVINE.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno