Info

FOTO: Mostovi prijateljstva BiH-Zenica – iftar za povratnike u Glamoču

FOTO: Mostovi prijateljstva BiH-Zenica – iftar za povratnike u Glamoču – Članovi Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica organizovali iftar za povratnike u Glamoču. Organizovali smo iftar za 100 postača u Gradskoj džamiji u Glamoču. Sponzor iftara je bila organizacija UTV-Unija turskih udruženja iz Belgije sa kojom Mostovi Prijateljstva već nekoliko godina uspješno sarađuje.

Sinoć je u Glamoču bilo prelijepo sa našom braćom i sestrama u Mubarek Ramazanu. Hvala na lijepom gostoprimstvu glavnom imamu Medžlisa IZ Glamoč Muhamedu Dragolovčaninu i Arifu Kovačeviću koji su bili izvrsni domaćini. Sa njima smo razgovarali o budućoj saradnji i realizaciji zajedničkih aktivnosti. Tokom agresije na BiH Bošnjaci iz Glamoča su protjerani, gradska džamija je uništena a kuće su spaljene. Poslije završetka agresije na našu domovinu, Bošnjaci su se počeli vračati na svoja ognjišta.

Danas u Glamoču živi oko 1.000 Bošnjaka što čini oko 33 posto stanovništva Glamoča. Obnovljene su džamije, pravi se obrazovno-edukativni centar koji će zahvaljući vrijednim i čestitim predstavnicima Bošnjaka Glamoča ( Muhamed Dragolovčanin i Arif Kovačević), biti jedan od najljepših u BiH. Život se vraća u Glamoč ali svakako da je potrebna dodatna podrška od svih nadležnih institucija, nevladinih organizacija, prijateljskih država i pojedinaca. Mostovi Prijateljstva ću u skladu sa svojim mogućnostima pružiti podršku herojima BiH-povratnicima u Glamoč. Mi idemo dalje ako Bog da.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: