Info

FOTO: Mostovi Prijateljstva BiH posjetili povratnike u Kotor Varoši

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH posjetili povratnike u Kotor Varoši- Danas smo posjetili općinu Kotor Varoš i povratnička naselja Večići i Vrbanjci.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH već godinama realizuje posjete povratničkim naseljima širom BiH.

I današnja posjeta imala je za cilj da barem na jedan dan simbolično pokaže da povratnici nisu zaboravljeni. Svako naselje koje smo do sada posjetili ima dosta tužnih priča.

Nažalost u protekloj agresiji na BiH i na naselja u općini Kotor Varoš mučki je ubijeno nekoliko stotina civila bošnjačke nacionalnosti iz Večića, Vrbanjaca i drugih sela.

U dogovoru sa efendijom džemata Vrbanjci-Emirom Bilićem i efendijom džemata Večići-Muharemom Muslićem posjetili smo polaznike mekteba u ova dva džemata gdje smo se družili sa djecom.

Za 46-šestero djece smo pripremili i poklonili slatke paketiće i zastave BiH. Obećali smo im da ćemo ponovo doći i za njih organizovati prigodan kulturno-umjetničko program.

Mostovi Prijateljstva imaju nekoliko sekcija koje rade i realizuju aktivnosti i projekte. Jedna od najaktivnijih je i planinarska sekcija na čijem je čelu vrijedni Amel Skopljak. Planinarska grupa BiH Exploreri je postala prepoznatljiva grupa zaljubljenika u prirodu i planine. Već nekoliko godina zajedno obilazimo skoro svaki kutak BiH koji ima planinu i prelijepu prirodu.

I danas smo zajedno posjetili Vrbanjce i Večiće, družili se sa djecom, podijelili paketiće, a poslije toga smo posjetili i prelijepe predjele iznad sela Večići.

Bili smo oduševljeni prelijepom rijekom Cvrcka, slapovima Mlini, Izvorom slapovi, vodopadom Vilinska vrela, slapom Opaki vir, pećinom sa jezerom, i obiljem izvora na sve strane. I na ovaj način, posjetama i planinarskim aktivnostima iskazujemo poštovanje i ljubav prema našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Bio je ovo veoma sadržajan i lijep dan za nas u općini Kotor Varoš, u našoj domovini Bosni i Hercegovini. Idemo dalje ako Bog da.

POSJETA POVRATNIČKIM NASELJIMA VRBANJCI I VEČIĆI

KOTOR VAROŠ

PAKETIĆI I ZASTAVE BiH ZA POLAZNIKE MEKTEBA
U VEČIĆIMA I VRBANJCIMA

MOSTOVI PRIJATELJSTVA- BiH EXPLORERI



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno