Zenica

FOTO: “Moj posao- ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: “Moj posao- ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”- Dana 10.03.2021. u Zenici je realizovana promocija projekta “Moj posao-ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom” koji provodi NVO People in need.

Projekat je podržan kroz program Češke razvojne saradnje.

Projektne aktivnosti se provode u nekoliko gradova, od kojih je i Zenica.

U okviru projekta je kampanja “Želim biti dio društva” koju realiziraju studenti Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici Odsjek za socijalnu pedagogiju sa samozastupnicima koji su korisnici servisa podrške Sumero.

Promocija je bila aktivna u dva dijela grada.
Na Trgu kameni spavac građani su imali priliku razgovarati sa aktivistima o problematici zapošljavanja osoba s intelektualnim teškoćama u BiH. Izrazili su riječi podrške i pohvale sa najljepšim željama za ostvarenje ciljeva projekta.

Na glavnoj autobuskoj stanici u Zenici aktivisti su projekat predstavili vozacima autobusa, taxistima i zainteresovanim polaznicima.

Cilj je podizanje svijesti građana o problemima koje imaju osobe sa intelektualnim teškoćama koje se tiču njihovog prava na zapošljavanje.

Kao znak zahvalnosti za podršku podijeljen je promotivni materijal sa logo printom “moj posao moje pravo”

Aktivnosti i podršku kampanje možete pratiti na FB i Instagram stranici “Želim biti dio društva”. Budite bio pozitivne priče o stvaranju jednakih uslova za sve.

Postovani, obracamo vam se s molbom da podrzite projekat “Moj posao” koji se odnosi na zaposljavanje osoba s invaliditetom.

U prilogu vam saljemo tekst i slike aktivnosti koje su do sada sprovedene u sklopu projekta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno