Nogomet

FOTO: Mladost ubjedljiva protiv nikad goreg Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mladost ubjedljiva protiv nikad goreg Čelika – Mladost iz Doboja kod Kaknja je danas u posljednjoj utakmici 10. kola Premijer lige na svom terenu savladala Čelik sa 4:0 i tako došla do rutinske i veoma sigurne pobjede, već pete u ovoj sezoni.

Mladost je već u devetoj minuti imala stopostotnu priliku za vodstvo, ali je Vazda šutirao pored gola. Samo dvije minute kasnije, domaći su poveli sa 1:0 i to preko Abida Mujagića, koji je veoma lijepo pogodio nakon kombinacije sa Darkom Mišićem.

Mladost je tokom cijele utakmice gospodarila terenom, a domaći su propustili još nekoliko ozbiljnih prilika za drugi gol dok Arežina u petoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena nije fantastično pogodio iz slobodnog udarca za 2:0. Malo prije odlaska na odmor, golman Čelika Matej Marković, koji je do tog trenutka bio najbolji pojedinac svog tima, dobio je nezgodan udarac loptom u glavu nakon pokušaja Vazde. Markoviću se dugo ukazivala pomoć, ali je na kraju ipak nastavio utakmicu.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu. Mladost je nastavila dominirati, a do trećeg gola je stigla u 58. minuti. Aladin Isaković je na asistenciju danas odličnog Arežine pogodio za 3:0, a kapiten Mladosti nije želio proslaviti gol iz poštovanja prema bivšem klubu. Igrao se 66. minut kada je Mladost postigla i četvrti gol. Arežina je ubacio iz kornera, Regoje glavom spustio za Vazdu koji koristi svoju treću veliku priliku na utakmici i pogađa za 4:0. Do kraja utakmice, Mladost je mogla postići još golova, ali se mreže više nisu tresle. Čelik je danas praktično pao bez ispaljenog metka, ali čini se da oni pravi problemi za Zeničane tek predstoje. Kakva se sudbina smiješi Čeliku najbolje govori raspored, koji kaže da ovaj tim u naredna četiri kola igra utakmice protiv Željezničara, Borca, Sarajeva i Širokog Brijega. Mladost je i ove sezone jedno od prijatnijih iznenađenja lige i ovaj tim sada zauzima peto mjesto sa 17 bodova, dok je Čelik pretposljednji sa samo sedam bodova iz deset utakmica.

Premijer liga, 10. kolo: Mladost – Čelik 4:0

Mladost: Velić, Benović, Arežina, Lazić, Šećerović, Regoje, Vazda, Dilaver, Mujagić, Mišić, Isaković.

Čelik: Marković, Udovičić, Salčinović, Hadžikadunić, Kadrić, Mehić, Šišić, Kazazić, Ćemalović, Duraković, Adilović.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno