Nogomet

FOTO: Mladi Zmajevi savladali Luksemburg

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na Grbavici u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine dočekala Luksemburg i slavila pobjedu rezultatom 1:0.

Zmajevi su dosta agresivno ušli u meč, a to im se isplatilo već u šestoj minuti kada Ivan Bašić postiže pogodak za vodstvo.

Bašić je maestralnim udarcem iz slobodnjaka sa velike udaljenosti matirao golmana Luksemburga i donio vodstvo bh. selekciji.

Zmajevi su nastavili sa napadima, pa su tako već devet minuta kasnije došli do nove prilike u kojoj se našo Ajdin Hasić, ali je Thimoty Martin sjajnom intervencijom zaustavio njegov udarac.

Do novih velikih šansi Zmajevi dolaze u 32. minuti preko Lukića i Hasića, ali u oba navrata Martin odlično reaguje i brani njihove pokušaje.

Najveću priliku da udvostruči vodstvo Bosna i Hercegovina je imala u završnici prvog poluvremena kada je odigrana i daleko najljepša akcija u meču. Zmajevi su spektakularno izigrali odbranu Luksemburga, a kada je Milan Savić samo trebao plasirati loptu u mrežu, spetljao se, loše ju je zahvatio i upropastio je daleko najbolju priliku za Zmajeve.

No, to nije previše utjecalo na igru Zmajeva koji su nastavili sa odličnim tempom i u drugom poluvremenu, a to im je donosilo i nove šanse za gol.

Prilike su imali Savić, Hasić i Lukić, no bez promjene rezultata.

Do prve šanse na utakmici Luksemburžani stižu tek u 60. minuti kada je iz slobodnog udarca zaprijetio Rupil, ali je Ćetković bez većih problema ukrotio njegov udarac.

Do kraja susreta gledali smo dominaciju Zmajeva koji su nastavili stvarati šanse, a najizglednija je bila ona Savića iz 70. čiji je udarac glavom zaustavila stativa protivničkog gola.

Uprkos pokušajima Zmajeva da dođu do drugog gola, mreže se nisu tresle, te su se mladi bh. reprezentativci morali zadovoljiti minimalnom pobjedom.

FOTO: Nogometni/fudbalski savez BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno