Zenica

FOTO: Mlade žene kampanjom “Imam pravo biti SIGURNA” obilježile Osmi mart

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Omladinskog udruženja “REaktiv” Zenica u okviru obilježavanja Međunarodnog dana žena na Trgu Alije Izetbegovića organizovana je akcija “Imam pravo biti sigurna”.

Cilj ove akcije je da se promoviše brošura koju su polaznice prvog modula programa “Osnaživanje žena u lokalnoj zajednici” izradila kako bi prezentirale poziciju žena u našoj zajednici.

“Naša ideja je bila da proširimo svijest o nasilju nad ženama u zajednici i kod muškaraca i žena” istakla je Vernesa Dedić, polaznica programa.

Prilikom realizacije ove ulične akcije polaznice su građanima uručile na stotine letaka i brošura, uz koje su poklanjale slatkiše.

“Povodom 8. marta želimo da pošaljemo jasnu i snažnu poruku “Imam pravo biti sigurna” kojom mlade žene žele da građanima, javnosti i institucijama jasno poruče da svaka žena ima pravo na fizičku sigurnost, emocionalnu i ekonomsku sigurnost” poručila je Amra Smriko, koordinatorka projekta.

U nastavku obilježavanja ovog bitnog datuma Omladinsko udruženja “REaktiv” Zenica će organizirati u Family centru Ekran predstavljanje rezultata istraživanja kroz brošuru “Imam pravo biti SIGURNA”.

Nakon prezentacije brošure, polaznice programa će imati radionicu “OsnaŽENA” na kojoj će Mirha Pojskić prezentirati svoja iskustva.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno