Zenica

FOTO: Mještani Vranduka kod Zenice za državu BiH izgradili kameni zid sa grbovima domovine

Mještani Starog grada Vranduk proteklih mjeseci vrijedno su radili na projektu izgradnje kamenog zida u kojeg su ugradili grbove domovine koji su se mijenjali kroz historiju čime je ova turistička lokacija postala još bogatija za posjetioce.

Krajem aprila ove godine mještani Vranduka odlučili su realizovati projekt izgradnje kamenog zida u kojem bi smjestili grbove koji su se mijenjali kroz historiju Bosne i Hercegovine. Kameni zid površine oko 70 kvadratnih metara proteklih dana je dobio i grbove koje je na CNC mašini napravio Vrandučanin Zijad Čamdžić. Grbovi su ugrađeni u obliku kamenih ploča u sam zid koji će predstavljati trajni zapis historije pored vrandučke tvrđave.

“Mještani Vranduka su ovo radili dobrovoljno od sebe, nije u pitanju nikakva firma. Najveći donator ovog djela je naš hadžija Besim Begić. Velika mu hvala na tome. Drago mi je vidjeti da su se mnogi Vrandučani odazvali ovom hajr dijelu, da ih Allah obilato nagradi za ovaj trud”, kazao nam je jedan od mlađih aktivista u Vranduku, Armin Begić.

Komplet realizaciju projekta koji je uspješno završen na svojim leđima je iznijelo desetak ljudi koji u čitavom projektu nisu željeli da se toliko eksponiraju jer su smatrali da je ovo dobro djelo za sve posjetioce koji budu dolazili u Vranduk kod Zenice.

Autor: E.Mehić

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: