Kultura

FOTO: Mjesec knjige u Gradskoj biblioteci Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
U petak, 22. oktobra 2021. godine u Gradskoj biblioteci Zenica je, u okviru ovogodišnjeg Mjeseca knjige, predstavljena knjiga “Putovanje jedne priče”, u kojoj su se našle najbolje priče sa 7. Planjaxovog konkursa. Dodijeljene su i  Zlatno i Bronzano  Planjaxovo pero.
Kako je istakao prof. dr. Muris Bajramović, na konkurs za 2020. godinu stiglo je oko dvije stotine priča. Zlatno pero pripalo je Vernesu Subašiću, srebreno Avdi Haliloviću a bronzano Saidu Šteti.
Prvonagrađenom autoru Vernesu Subašiću i trećenagrađenom Saidu Šteti plakete je, u ime Grafičke i izdavačke kuće Planjax, uručio njen osnivač i menadžer Bajruzin Hajro Planjac.
Nagrada Avdi Haliloviću bit će uručena naknadno.
Ovogodišnji konkurs (za 2021. godinu) otvoren je do kraja godine.
PLANJAX je, kao i prethodnih godina, ostao vjeran tradiiciji i, uz nagradu za naboljeg autora, osigurao je i novčanu nagradu za jedno od udruženja koje se bavi pomoći ljudima u nevolji. Ove godine ta nagrada je otišla u Veliku Kladušu.
Hvala onima koji vole knjigu, šire ljubav prema knjizi i pisanoj riječi i ne zaboravljaju one kojima je pomoć potrebna.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno