Uncategorized

FOTO: MIZ ZENICA- Obilježana godišnjica genocida u Srebrenici “BUDI TRAG U SJEĆANJU”

Podijeli ovu vijest:

FOTO: MIZ ZENICA- Obilježana godišnjica genocida u Srebrenici “BUDI TRAG U SJEĆANJU”- Mreža mladih Medžlisa IZ Zenica u povodu 11. jula, dana dženaze i pamćenja žrtava genocida u Srebrenici, upriličila je memorijalni program “Budi trag u sjećanju”.

Program je održan pod svodovima Sultan-Ahmedove medrese, a sastojao se iz muzičkog performansa “Srebrenica” kojeg su izveli mladi zenički umjetnici pod ravnanjem profesorice Aldine Aganović. U drugom dijelu programa upriličena je projekcija dokumentarnog filma “Štit Bosne” koji budi sjećanja na šehide Orahovice. Film je plod rada mladih ljudi koji su željeli otrgnuti od zaborava veličanstveno djelo ljubavi i žrtve, svojih komšija, rođaka i očeva.

Na početku programa prisutnima se obratio koordinator Mreže mladih Kenan Hodžić, koji je naglasio važnost pamćenja kao načina čuvanja svijesti o velikoj istini da je zlo u konačnici uvijek nemoguće, pogotovo na duge staze i pogotovo za Vječnost.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010