Ostali sportovi

Foto: Miting Dinamo – Tuka prvi na 400 sa novim bh. rekordom, Mujezinović prvi na 800 metara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Miting Dinamo – Tuka prvi na 400 sa novim bh. rekordom, Mujezinović prvi na 800 metara- Danas je na Sportskom parku Mladost uz Savu  održan tradicionalni atletski miting Dinamo 2016. sa Memorijalnim disciplinama na 400m ” Ivan Buljat” i bacanju diska dr. “Ivan Šebalj “.

U Memorijalnoj disciplini na 400m nastupio je Amel Tuka, bosanskohercegovački rekorder i najbolji atletičar BIH, koji je 2015. na SP osvojio bronzanu medalju na 800m.

Amel je, kako smo već od njega navikli, bio prvi i na ovoj disciplini koju rijeđe trči od “njegovih” 800m – Amel je sa 46,63 bio ubjedljivo prvi.  Ovo je skoro za pola ekunde bolje od 47,19, koliko je ovaj atletičar istrčao kao aktuelni rekord BIH 2013. u Baru (Crna Gora) u ovoj disciplini!

Domaćini su Amela najavili kao posebnog gosta i glavnu zvijezdu mitinga. On je trčao protiv najboljih hrvatskih trkača, te je za malo ugrozio rekord mitinga, Željka Vinceka iz 2007. 46,19 sec.

Ukupno je na rasporedu biti 15 atletskih disciplina, a osigurane su i vrijedne nagrade.

Kako smo u posljednje vrijeme navikli, Amel na velikim sportskim takmičenjima nije jedini Zeničanin. I ovaj put sa njim je bio Abedin Mujezinović, koji je branio boje BIH i Zenice na standardnih 800 metara. Abedin je osvojio prvo mjesto rezultatom 1.54.40, tako da se naš dvojac u Zenicu vraća sa dvije zlatne medalje. Čestitamo.

Amel i Abedin su specijalno sa čitaocima Zenicabloga podijelili set fotografija sa takmičenja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno