Info

FOTO: Miralem Galijašević primio Nedima Makarevića, ambasadora BiH u Norveškoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Miralem Galijašević primio Nedima Makarevića, ambasadora BiH u Norveškoj – Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona je u svom Uredu primio Nedima Makarevića, ambasadora Bosne i Hercegovine u Norveškoj.

Razgovarano je o aktuelnoj ekonomskoj i privrednoj situaciji u Zeničko-dobojskom kantonu te mogućnostima unaprjeđenja saradnje Zeničko-dobojskog kantona sa našom dijasporom u Norveškoj kao i o programu podrške koji Norveška daje Bosni i Hercegovini kroz javni poziv za aplikaciju projekata iz različitih oblasti.

Ambasador Makarević je naglasio da je ovaj javni poziv otvoren do 17. aprila 2018. godine te da mogu aplicirati ustanove iz pravosuđa, medija, javne uprave, policijske uprave, nevladine organizacije. Sredstva koja se dodjeljuju su nepovratna.

U fokusu razgovora bili su projekti energetske efikasnosti i projekti iz sfere ekološke zaštite. Zeničko-dobojski kanton je spreman za saradnju i na ovom planu, kazao je premijer Galijašević.

Razgovor je protekao u sagledavanju mogućnosti za poboljšanje privredne saradnje Norveške i BiH, sa posebnim osvrtom na prednosti koje imaju Federacija BiH i Zeničko-dobojski kanton.

Press služba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno