Info

FOTO: Ministri Čolaković i Sinanović obišli nedovršena spomen-obilježja i obećali pomoć Vlade ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Ministri Čolaković i Sinanović obišli nedovršena spomen-obilježja i obećali pomoć Vlade ZDK – Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović sa saradnicima boravili su u radnoj posjeti Općini Zavidovići i sa načelnikom Hašimom Mujanovićem razgovarali o realizaciji niza projekata vezanih za očuvanje tekovina odbrambeno– oslobodilačkog rata.

Obišli su sva započeta spomen-obilježja u Paravcima, Hajderovićima i Kovačima koje treba dovršiti i urediti.

Ministri Čolaković i Sinanović su obišli i centralno spomen-obilježje i spomen- sobu, mjesto predviđeno za muzejsku postavku i smještaj branilačkih udruženja.
Ministar Čalaković je obećao pomoć Vlade Zeničko-dobojskog kantona kako bi se ova spomen-obilježja što prije završila imajuću u vidu potrebu da se sjećanje na najbolje bosanskohercegovačke sinove i na ovaj način obilježi kao i doprinos građana općine Zavidovići u odbrambeno – oslobodilačkom ratu.

Ministar Čalaković je posjetio i ratnog vojnog invalida 100% II. grupe Fahrudina Bratanovića, kome je prije dva mjeseca izgorio stambeni objekat. Zahvaljujući brzoj intervenciji boračkih udruženja i Ministarstva za boračka pitanja radovi na sanaciji objekta se privode kraju.

Vlada Zeničko–dobojskog kantona je odobrila 17.000 KM ovom ratnom vojnom invalidu za rekonstrukciju porodične kuće.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno